Raczkowanie
|
Dot.: 30-latki walczą o młodość, czyli jak zachować świeżość ciała i umysłu.
Czesc dziewczyny,moze zaczne od tego ze fajny temat .
Mnie za kilka miesiecy (w marcu)stuknie 30.I tak postanowilam zrobic sobie maly rachunek sumienia.I w sumie nie wyszlo najgorzej.
Postanowilam ze na 30 urodziny zasponsoruje sobie wycieczke do Amsterdamu na kilka dni ,zabieram ze soba przyjaciolke i siostre.Oj bedzie sie dzialo hehe
Jezeli chodzi o wyglad zewnetrzny i ogolne samopoczucie:
- Przeszlam na zbilansowana diete,wykreslilam z diety fast food-y ,slodycze,cukier, na rzecz owocow i warzyw,chudego miesa..Staram sie odzywiac regularnie,nie stosuje zadnej drastycznej diety bo w te nie wierze, poprosyu stosuje sie do zasady MZ malo zrec
-Uprawiam sport :rower,rolki,tenis,basen+ sauna,spacery.Nic tak nie dziala na dobre samopoczucie i dotlenienie mozgu jak wysilek fizyczny
-Odkad siegam pamiecia to zawsze dbalam o kondycje skory twarzy i ciala ,(dokladny demakijaz,filt ,kremy na dzien ,noc,tonik ,peeling,maseczki) ,efekt cera piekna i promienna.Pokochalam kremy apteczne, moje ulubione marki to Aveene,Lierac ,Clarins.
-Jak tylko moge najwiecej czasu spedzam na swiezym powietrzu, ale takze wypad z kolezanka na kawke,kina,restauracji,ba sen to jest to co kocham najbardziej.
-Staram sie codziennie w miare mozliwosci siebie rozpieszczac, ciepla kapiel z ksiazka,ulubiona herbata,magazyn,zakup jakies malej rzeczy(lakier do paznokci,szminke),wypad do mojego ulubionego Starbucksa czy na sushi.
-Staram sie uzywac mniej chemii tej w kosmetykach i domowej.Przeszlam na szampon i odzywke bez silikonow,z domowki uzywam ocet ,kwasek cytrynowy,sode. Makijaz delikatny tupu no make-up a rezultaty super.
-Zmienilam takze swoj image ,zaczelam nosic sukienki,spodniczki,maryn arki,kupilam sobie 2 pary modnych i duzych kujonek
-Zawsze koncentruje sie na utrzymywaniu i pielegnowaniu starych dobrych znajomosci,tel do przyjaciolki ,znajomych ,duzo nie kosztuje ,wystarczy podnies sluchawke i wykrecic numer.
-Raz w tyg staram sie poswiecic czas na hobby a mianowicie interesuje sie astronomia ,uwielbiam czytac ksiazki o tej tematyce i buszowac na internecie a takze na muzyke.
-Do kosmetyczki nie chodze ,znalazlam alternatywe ,a mianowicie raz w miesiacu urzadzamy ze siostra domowe spa,kremy ,maseczki ,masarze a efekt taki sam ,i kilka stowek w kieszeni, fryzjer ... mam dlugie wlosy koncowki podcina mi mama albo siostra,wlosy farbuje raz na rok .
-Raz w tyg pielegnuje stopy a mianowicie mocze,peelinguje,wycinam skorki i takie tam,a nastepnie wsmarowuje duza ilosc kremu nivea ,zawijam folia ,zakladam grube skarpety i z tak otulonymi stopami klade sie spac, uwierzcie kiedys mnialam problem z popekanymi pietkami ,od kiedy uzywam folii problem znikl.
Wiecej grzechow nie pamietam, jak cos mi sie przypomni to napisze.
|