Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-22, 22:27   #3796
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Klikam sobie to tu, to tam i nie mogę się zabrać za pisanie tego, co zamierzałam

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja od 2 tyg. utrzymuję laktację tylko laktatorem i da się W dodatku mam wrażenie, że mam więcej pokarmu teraz niż gdy Seba ssał pierś (teraz wydaje mi się, że on jakoś źle ssał, dlatego takie problemy były z najadaniem się). Mam zamiar odciągać tak jeszcze min. do końca 6-go miesiąca. Tylko podstawa to laktator elektryczny, bo ręcznie to bym się chyba zajechała. Przy elektrycznym można jeszcze coś w tym czasie robić, bo ma się zajętą tylko jedną rękę

Natomiast co do wydatków na mleko to sama się wczoraj zdziwiłam, że ostatnia puszka poszła nam w tydzień!!! A ja mm zaledwie dokarmiam, podstawa to mleko z piersi. Na dobę zużywam teraz jakieś 10 miarek (wcześniej było mniej, ale od kiedy Seba budzi się w nocy na karmienie to podaję mu w nocy mm = 150ml). W każdym razie 1 puszka = 1 tydzień = 30zł, bo jedziemy na Bebilon Comfort (ale teraz już przejdziemy na normalny Bebilon). Tak że trochę drogie to karmienie jest
Tak, tak, masz całkowitą rację. Tylko tak jak ostatnio rozmawiałyśmy to musi być laktator elektr. i do tego dobry laktator... Ile Twój kosztował?
Właśnie z tego co napisałaś, jak przeliczyć ile by to mogło być przy pełnym karmieniu, to zgadza się to z kwotą, która mi się plącze po głowie, tzn. 200-300 zł/mies. Ale za to uświadomiłaś mi właśnie, że za równowartość 2 mies. kupię już dobry laktator medeli Ech, muszę to wszystko z początkiem października przemyśleć i podjąć jakieś kroki...

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
No i jeszcze jak przedszkolanki mówią że Rafałek to grzeczny i mądry chłopak to mamusia nie posiada sie z radości

Ależ jestem zmęczona jak zwykle wymyśliłam w domu jakiś remont i od kilku dni zajmuję sie malowaniem i sprzątaniem. Ledwo żyję, a końca jeszcze nie widać... no i zabrakło mi farby, ech miałam za dużo wolnego czasu, to sobie wymysliłam.

Za dużo czasu? To sobie faktycznie zaradziłaś remontem na ten problem Ale za jakiś czas się to skończy, a efekt remontu zostanie na długo
kism jest offline Zgłoś do moderatora