Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-22, 22:28   #2993
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.

Cytat:
Napisane przez Undercia Pokaż wiadomość
sama to przechodziłam kilka lat temu dlatego właśnie bez względu na wszystko nie pozwalam sobie nawet na jednodniową przerwę od języków, nawet w najbardziej zalatanym dniu staram się znaleźć te 5 min by chociaż sobie pośpiewać obcojęzyczną piosenkę
Słusznie, każdy, nawet najmniejszy, ale za to regularny kontakt z językiem jest cenny.

Cytat:
też tak mam, o wiele łatwiej mi przychodzi powtarzanie całych zdań niż pojedynczych słówek
Dla mnie to taka naleciałość głównie z seriali i w ogóle z osłuchiwania się z językiem - przyswajanie całych konstrukcji wychodzi po prostu łatwiej, niż wkuwanie suchych słówek.

Cytat:
Napisane przez latysia Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie mogę zacząć nowego języka. po prostu mi nie wchodzi. angielski mimo dłuższej przerwy ok - fakt zapomniałam trochę, ale czytam, rozumiem, oglądam filmy itd., niemiecki rok przerwy, ale nowe zwroty mi wchodzą, część pamiętam, mimo że nigdy za tym językiem nie przepadałam. za to hiszpański tragedia.zaczynam od 0 i bardzo trudno mi zapamiętać cokolwiek..
musiałam się wyżalić
Może to jest kwestia wyboru języka? Nie próbowałaś z innym, niż hiszpański?
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora