2012-09-22, 23:08
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cenzurujemy, przerabiamy, kompletów szukamy, butoholiczki się nazywamy! - cz. 7
Cytat:
Napisane przez Mya1989
Dziewczyny, myślę, że Gomra nie chodziło o to, że ogólnie lepsze dzieci bo w droższej kurtce, tylko o fakt, że inne dzieci mają to one też. Może Wy tak nie miałyście, ale ja miałam - nigdy nie miałam oryginalnych butów (dopiero na studiach conversy), bo szkoda mi było żeby tracili na moje buty 200zł, a np musielibyśmy jeść biedniej przez 2 tygodnie, ale nie zmieniało to faktu, że marzyły mi się oryginalne buty np. bo inne dzieci miały, a ja nie. Podejrzewam, że wiele dzieci również myśli - bo on ma nike a ja nie, i dlaczego?. To dziecku z jednej strony trudno wytłumaczyć, że nie ma pieniędzy  swoją drogą, dzisiaj żyją jacyś bogacze, bo bez jaj, co drugie dziecko/nastolatka conversy, huntery, odwaleni jak szczur na otwarcie szamba
|
dobree
Maya to o czym piszesz, pewnie dużo dzieci tak ma, sama marzyłam o oryginalnych adkach w podstawówce
ale z wypowiedzi Gmory nie można wywnioskować że jej dziecko chciało tylko ona, dziecku się kurtka nawet nie podobała ale ona zaspokoiła swoją wizję wyglądu rodziny.
No i własnie nie rozumiem takiego podejścia, ubierania dziecka na siłe żeby wyglądało bogato...
Z drugiej strony jesli kogoś stać to czemu nie, tyle tylko że bez sensu później opowiadać że się kupiło kurtke za tyle kasy a dziecko wybrzydza
|
|