Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cenzurujemy, przerabiamy, kompletów szukamy, butoholiczki się nazywamy! - cz. 76
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-22, 23:14   #2445
Just:)
Zakorzenienie

Dot.: Cenzurujemy, przerabiamy, kompletów szukamy, butoholiczki się nazywamy! - cz. 7

Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
dobree

Maya to o czym piszesz, pewnie dużo dzieci tak ma, sama marzyłam o oryginalnych adkach w podstawówce
ale z wypowiedzi Gmory nie można wywnioskować że jej dziecko chciało tylko ona, dziecku się kurtka nawet nie podobała ale ona zaspokoiła swoją wizję wyglądu rodziny.
No i własnie nie rozumiem takiego podejścia, ubierania dziecka na siłe żeby wyglądało bogato...
Z drugiej strony jesli kogoś stać to czemu nie, tyle tylko że bez sensu później opowiadać że się kupiło kurtke za tyle kasy a dziecko wybrzydza
Tym bardziej, że dziecko jest jeszcze nieskażone "firmowym myśleniem" i powinno jak najdłużej w takim stanie pozostać. A prawdopodobnie sporo matek w takiej sytuacji zareaguje w czymś w stylu: to przecież droga, firmowa kurtka, niejedno dziecko na Twoim miejscu by się cieszyło i chciało taką mieć / ja o takiej marzyłam / moi rodzice nie mogli sobie na nią pozwolić, itp.