Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Grupa wsparcia dla problemowych kobitek w związkach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-23, 07:52   #1404
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
Dot.: Grupa wsparcia dla problemowych kobitek w związkach

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem o co mi chodzi jestem na niego zła, bo obiecywał mi, że ograniczy alkohol, że akcje typu upijanie się do nieprzytomności nie będą już miały miejsca..a tu minęły ile, 2 tygodnie? i znów jest to samo, nie wiem co się dzieje, dostaję dziwny telefon i już ma być wszystko ok. Martwię się, nie mam pojęcia jak wrócił do domu. Poza tym odzywa się znów moja zazdrość, widziałam na fb zdjęcia z tej imprezy integracyjnej, dużo dziewczyn tam było Nie będę mu przecież niczego zabraniać, ale już naprawdę denerwuje mnie to, że zachowuje się jak szczeniak, który nigdy nie miał kontaktu z alkoholem i musi teraz wszystkiego spróbować.
Ehh, idę do łóżka, mam nadzieję, że nie będę za dużo myśleć i szybko zasnę
Teraz po tym, co napisałaś to mi wygląda na to, że on zadzwonił, bo wiedział, że tego byś chciała, bo nie pochwalasz akcji z upijaniem. I chciał się tak jakby 'zameldować' i pokazać, że mimo iż się upił, to AŻ zadzwonił do Ciebie więc o co Ci chodzi? Pewnie miał wyrzuty sumienia, chciał odbędnić telefon, żebyś potem się nie czepiała, ale pod koniec nie był w stanie do końca ukryć swojego stanu/samopoczucia i stąd to zniecierpliwienie, że on już idzie spać. W razie czego powie, że przecież nie był taki pijany i nawet do Ciebie pisał, czy zadzwonił.
Bardzo niedobrze, że obiecuje Ci i nie dotrzymuje słowa. Poczekaj na rozwój sytuacji.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Catherine003 Pokaż wiadomość
Podczas spotkania normalnie zapytam jak Ci minął dzień, co ciekawego robiłeś i Tż normalnie opowiada. Sam też często mówi, że robił to czy tamto.
Po prostu zawsze tak zaczynam rozmowę czy to z przyjaciółką, siostrą. Dla mnie to normalne. Ale nie pytam "co robiłeś o 12.33, bo długo nie odpisywałeś na smsa "

Masz rację, moje zaufanie do Niego jest ograniczone....Kilka miesięcy temu przez przypadek zobaczyłam, że ma aktywne konto na badoo oraz jego rozmowę z ex. Nie chcę rozpisywać się o tym co tam było napisane ale do dzisiaj mam to przed oczami.
Byłam głupia ponieważ nie powiedziałam jemu tego od razu.
Chciałam zobaczyć czy rzeczywiście zrealizuje to co pisał.
Sprawę wyjaśniliśmy dopiero na majówce- twierdził, że zrobił to z zemsty, był trochę pijany i pisał z nią ale szybko zrezygnował, bo uświadomił sobie, że gdybym to zobaczyła byłoby mi bardzo przykro.
Myślę, że mówi prawdę. Wiem, że nie pisze z innymi dziewczynami, że bardzo mnie kocha. Jednak ja stałam się bardzo zazdrosna, nawet o koleżankę, która składając życzenia urodzinowe dała buziaka w policzek
Nie wiem jak z tym walczyć. A On bardzo szybko wyczuwa mój zły humor, nawet przez smsy i później jest problem z ograniczaniem....

No to rzeczywiście Tż w jakiś sposób nadszarpnął Twoje zaufanie. Wiesz, myślę, że pozostaje Ci teraz po prostu starać się mimo wszystko nie być nadmiernie nieufna, walcz z tym. Ale obserwuj cały czas sytuację i bądź czujna, bo tym razem wybaczyłaś (nie wiem, czy jeo tłumaczenia były prawdziwe czy nie, nie wnikam w to), ale następnym razem nie powinnaś w razie czego puścić tego ot tak płazem. Wymagaj szacunku, a wszelkie zagrywki typu rozmowy z eks Tobie na złość nie są wobec Ciebie fair i powinnaś w razie czego reagować. Nie mówię, że masz go kontrolować (bo nie) i tylko czekać aż będzie jakiekolwiek podejrzenie, że kłamie, bo to nie o to chodzi. Ale w razie gdyby zdarzyła się jakaś sytuacja, że znowu będzie Ci przykro to reaguj.