2012-09-23, 09:56
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVI- Do szkoły wracamy, czasu nie mamy, o włosy wciąż d
Cytat:
Napisane przez Maryha_ah
Ja tez mam nowego szczura  i mój lubi w nocy połazić,ale bez przesady, napije się, coś zje, i do domku. Raczej nie przeszkadza w śnie. Klatkę mam małą bo na chomika ale codziennie go wypuszczam kilka razy więc ma wynagrodzenie.
|
czytałam, że szczury są bardzo mądre mogłabym mieć też szczurka, ale TŻ mówi nie, bo ogon kiedyś też strasznie mi się ich ogony nie podobały, ale teraz nie stanowią jakiegoś problemu.
Cytat:
Napisane przez Maryha_ah
Świnki też miałam  najpierw długowlosą czarną później gładką tricolor  zawsze trzymałam w pojedynkę i jakoś nie obserwowałam problemów, ale też dużo wypuszczałam po domu. Dobrze wspominam świnki bo były bardzo "pieszczotliwe" i przywiązane do rodziny. Biegały po całym domu. Szczur na razie tego nie ma, ale mam go dopiero 3 tygodnie. Ja chciałam świnkę ale TZ uwielbia szczury. Muszę czasem iść na ustępstwa 
|
u mnie własnie odwrotnie, ja mogę mieć i szczurka i świnkę, ale TŻ woli świnkę, tylko, że właśnie byłby problem z klatką. Chociaż mówi, że porozmawiamy jeszcze za miesiąc jak się na uczelni ze wszystkim ogarniemy.
A długo Ci świnki żyły?
Cytat:
Napisane przez Maryha_ah
Gładkowłose są w sklepach zoo ale tam odradzam.. Lepiej zerknij na allegro, dużo ludzi chce oddać mioty za symboliczną złotówkę. W zasadzie wszędzie ich pełno, trudniej dostać agorę czy albinosa.
|
Ostatnio byłam w sklepie "nacieszyć oczy" i było kilka świnek zwykłych w jednym akwarium i jedna biała w oddzielnym. taka dość spora już i trochę brudna, ogólnie w akwarium miała czysto, ale sierść(?) niekoniecznie.
A jak oni tak trzymają te wszystkie świnki razem to jak ktoś bierze samicę to nie wróci do domu z niespodzianką?
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3670031 6]Ulala, wrzucę tu w załączniku, bo jesteś jeszcze ' za świeża na wizażu' [/QUOTE]
ale super kręciołki naturalnie Ci się tak kręcą?
|