Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offtopowe zapuszczanie XLVI- Do szkoły wracamy, czasu nie mamy, o włosy wciąż dbamy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-23, 09:56   #2793
ulalalaala
Raczkowanie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVI- Do szkoły wracamy, czasu nie mamy, o włosy wciąż d

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah
Ja tez mam nowego szczura i mój lubi w nocy połazić,ale bez przesady, napije się, coś zje, i do domku. Raczej nie przeszkadza w śnie. Klatkę mam małą bo na chomika ale codziennie go wypuszczam kilka razy więc ma wynagrodzenie.
czytałam, że szczury są bardzo mądre mogłabym mieć też szczurka, ale TŻ mówi nie, bo ogon kiedyś też strasznie mi się ich ogony nie podobały, ale teraz nie stanowią jakiegoś problemu.

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah
Świnki też miałam najpierw długowlosą czarną później gładką tricolor zawsze trzymałam w pojedynkę i jakoś nie obserwowałam problemów, ale też dużo wypuszczałam po domu. Dobrze wspominam świnki bo były bardzo "pieszczotliwe" i przywiązane do rodziny. Biegały po całym domu. Szczur na razie tego nie ma, ale mam go dopiero 3 tygodnie. Ja chciałam świnkę ale TZ uwielbia szczury. Muszę czasem iść na ustępstwa
u mnie własnie odwrotnie, ja mogę mieć i szczurka i świnkę, ale TŻ woli świnkę, tylko, że właśnie byłby problem z klatką. Chociaż mówi, że porozmawiamy jeszcze za miesiąc jak się na uczelni ze wszystkim ogarniemy.
A długo Ci świnki żyły?

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah
Gładkowłose są w sklepach zoo ale tam odradzam.. Lepiej zerknij na allegro, dużo ludzi chce oddać mioty za symboliczną złotówkę. W zasadzie wszędzie ich pełno, trudniej dostać agorę czy albinosa.
Ostatnio byłam w sklepie "nacieszyć oczy" i było kilka świnek zwykłych w jednym akwarium i jedna biała w oddzielnym. taka dość spora już i trochę brudna, ogólnie w akwarium miała czysto, ale sierść(?) niekoniecznie.

A jak oni tak trzymają te wszystkie świnki razem to jak ktoś bierze samicę to nie wróci do domu z niespodzianką?

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3670031 6]Ulala, wrzucę tu w załączniku, bo jesteś jeszcze ' za świeża na wizażu' [/QUOTE]
ale super kręciołki naturalnie Ci się tak kręcą?

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

ulalalaala jest offline Zgłoś do moderatora