2012-09-23, 10:24
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
Napisane przez l4lena
Ja dzisiaj byłam na dniach otwartych Uniwersytetu Warszawskiego i dowiedziałam się, że rekrutacja na moją muzykologię ma wyglądać zupełnie inaczej. Liczony jest tylko polski, matma i język + będzie rozmowa kwalifikacyjna. I NIC poza tym. Czyli nie muszę (choć będę) zdawać historii muzyki, ani zwykłej historii. Ale teraz będzie tak bez stresu, że się nie wyrobię z materiałem. Jestem przeszczęśliwa i kamień spadł mi z serca. 
Na dziś planuję jeszcze porządki, choć z 60 stron "Chłopów", przerobienie starożytnej Grecji i Rzymu z historii i początki średniowiecza z historii muzyki.
A, i powinnam zgrać mój film i filmy znajomych na płytę i umówić się z naszym reżyserem, żeby mu je dostarczyć.
Let's do it!
|
Nie dziwię się że kamień spadł Ci z serca To czego się nauczysz na maturę z historii muzyki powinno Ci się chyba przydać na tej rozmowie kwalifikacyjnej
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------
Cytat:
Napisane przez Halimaa
Cześć dziewczyny. 
Co jakiś czas zaglądam na ten wątek i wydaje się, że zebrały się tutaj ciekawe osoby, a temat motywacji, mobilizacji także jest mi bliski, niestety nie przychodzi mi to samo.
Wychodzę z ciężkiego dla mnie okresu, powoli, ale do przodu.  Studiuję dwa dość różne kierunki, mam nadzieję skończyć jeden do końca roku. W przyszłym tygodniu mam dużo egzaminów, siedzę cały weekend w domu (nie zaczęłam się uczyć dopiero teraz) i zaczynam wariować w czterech ścianach. Stety niestety jestem takim typem, który potrzebuje kompana, sama szybko wpadam w stan: nic nie ma sensu. A na obu kierunkach jest indywidualny tryb studiów, każde zajęcia z innymi ludźmi i tak biegam między uczelniami, najczęściej niestety sama. I najbardziej męczące jest chyba to, jak przez cały dzień człowiek wymieni z ludźmi kilka zdawkowych zdań na przerwie.
Rozpisałam się, a powinnam się uczyć.
Przeczytałam post o olejowaniu włosów i chyba do tego wrócę. 
|
Dasz radę z tymi egzaminami, będę trzymać kciuki i koniecznie napisz po wszystkim jak Ci poszło
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------
Przede mną ostatnio tydzień wakacji i planuję:
-umyć okna w pokoju
-spakować swoje rzeczy i zawieźć do nowego mieszkania studenckiego
-posprzątać w nowym mieszkaniu
-iść do fryzjera
-zapisać się na egzamin z prawa jazdy
-zrobić u fotografa zdjęcie do prawa jazdy
-czytać książkę
-odpocząć
|
|
|