Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-23, 10:47   #2831
candiess
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
candiess e no bez przesady, wieszcze których lektury teraz czytamy też ćpali, a że samobójca to powód do wstydu? chorował. był artystą? był. czy go słucham? nie. ale fenomenu nie można mu odmówić, podobno (bo się nie znam na tej muzyce) kaliber i paktofonika są znaczące dla polskiego rapu. nie jest to jakaś kapela grajków z pcimia dolnego tylko faktycznie coś zadziałali. Kurt Cobain nie ćpał? nie zabił się? Freddie Mercury nie ćpał? przypomnij sobie na co umarł. wiem, że to nie ten sam kaliber ale mimo mojego wielkiego braku sympatii do kultury hiphopu nie można im odmówić osiągnięć. I widziałam film, nie widziałam żeby z kogoś tam robili osobę godną podziwu. Chociaż film mi się nie podobał bo jeśli poczyta się parę wywiadów i obejrzy to widać że jest naciągany.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

co dodam. Ryszard Riedel i skazany na bluesa, ćpun który zdradzał żonę i to olaboga nie żadne popalanie ziółka tylko ostro po kablach. Co prawda nie popełnił samobójstwa, nie musiał. Kolejny polski artysta z identyczną historią na cześć którego nakręcili film - na nim nie słyszałam żeby ktoś psy wieszał, bo to inny rodzaj muzyki.
Lubię Dżem, ale film o Ryśku też mnie nie przekonał... Lubię Nirvanę, ale Kurt Cobain nigdy nie był moim idolem. I właśnie dziwi mnie, że takie osoby stają się sławne nie z powodu swoich osiągnięć, a z tego, że ćpali i popełnili samobójstwo... Tak samo ten Klub 27. Po co to? Czy śmierć w wieku 27 lat to jakieś wielkie osiągnięcie? Może to ja źle do tego podchodzę, ale wydaje mi się, że robienie takiego szumu wokół tych ludzi nie wpływa dobrze na młode osoby...

candiess jest offline Zgłoś do moderatora