Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zgrabne, ekonomiczne auto dla kobiety. Fiat, Opel, Seat, Renault, Daewoo... ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-23, 11:46   #105
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Zgrabne, ekonomiczne auto dla kobiety. Fiat, Opel, Seat, Renault, Daewoo... ?

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
póki co nic. Pozostaje szukać dalej ale że to mama chce płacić ona podejmuje główna decyzję. I teraz to ja już nie mam żadnych typów :p co będzie w dobrym stanie i nie ogromne jak smok to wezmą a ja się będę uczyć tym jeździć.
Tamta Corsa odpadła bo jednak za dużo "niedociągnięć" no i te pedały taaak daleko...

Dokładnie! Też jej tłumaczę z tymi rocznikami ale nie. Wg niej 15 letnie auto musiało tyle przejść, że zaraz się rozleci...
Tata wczoraj zachwalał Tico, wspominał dawne czasy, bo kiedyś go mieliśmy tez właśnie mówił, że zrywne to było i tyle przejechało.

No jestem jestem malutka 158cm
Z rocznikiem jest jedna prawda - żeby znaleźć zadbanego 15-latka trzeba się o wiele więcej najeździć no i cena będzie odpowiednio wyższa chyba że trafisz na gościa który chce po prostu sprzedać i już.

Z Corsą dobra decyzja - jak coś przeszkadza Ci już na początku, to z czasem będzie wkurzało jeszcze bardziej.

Tico jak Tico, ja rozróżniam Daewoo na dwa etapy - stary i z lekka gówniany (rdzewiały już w salonie) czyli Tico, Espero i Matiz. No i nowy, gdzie wyprodukowali trzy za☠☠☠iste samochody, wszystkie trzy miałam i jeździłam czyli Lanos, Nubira i Leganza. Lanos lekki, zgrabny, zwrotny i zrywny, Nubira to kolos (w kombi po złożeniu siedzeń można było wstawić 2m materac i spać), i Leganza ze skórami, miękkim zawieszeniem i naprawdę fajnym silnikiem - limuzyna jak się patrzy. Żaden nie miał nigdzie rdzy. Ale paliły sporo...

No ze 158 cm to może być słabo, ale w końcu coś znajdziesz - jeździj po komisach i oglądaj - tam masz to przynajmniej za darmo i bez łaski. Do tego w komisach orzynają nierzadko, ale jest to firma i masz od nich roczną ustawową gwarancję na wady ukryte - z osobami prywatnymi tego nie masz, i jak coś możesz się kłócić jedynie w sądzie.