Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z jakim BMI wyglądacie i czujecie się najlepiej?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-23, 13:47   #42
201705042038
Konto usunięte

Dot.: Z jakim BMI wyglądacie i czujecie się najlepiej?

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
j
ja to uslyszalam od klienta biura rachunkowego w ktorym pracowalam, i jak wiesz czasami nie mozesz komus powiedziec ze jest swinia do kwadratu bo boss nie zrozumie czemu obrazilas jednego z najwiekszych klientow, poza tym bylam mloda i poprostu mnie zatkalo, teraz sobie swietnie radze z gburami, jednak przytoczylam to aby pokazac jak jakis kalkulator BMI nie jedynym wyznacznikiem czy waga jest ok czy nie lub inaczej - jak jest postrzegana
Ekhm, a wypowiedzi takiego człowieka są miarodajnym wyznacznikiem ?
Wiem, że BMI nie mówi wszystkiego i osoby o tym samym BMI mogą wyglądać bardzo różnie, mi zazwyczaj ludzie dają mniej, niż mam, niektórzy nawet o 10kg mnie niedoszacują.

BTW dobrze by było podawać też wiek w tym temacie, bo "idealne" BMI zmienia się też z wiekiem u wielu ludzi. Ja we wczesnym LO czułam się świetnie z moją "niedowagą", teraz bardzo odchudzona nie czuję się za dobrze, bo po 1. jednak mam mniej siły, po 2. męczy mnie ciągła walka z moim tyłkiem i wolę tę energię pożytkować na inne sprawy.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując