Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-23, 15:14   #2483
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
gdybym liczyła od owulacji to teraz bym miała 33t4d a wg OM 37t1d
A usg Staś jest młodszy o 2 tyg od OM
FIO!!!chyba sie nie zrozumiałysmy ja mówi o terminie porodu liczonym wg owulacji. Po tak jak zazwyczaj licza czyli wg OM (reguła Naegelego- z XIX w sprawdza sie gdy poczęcie było ok 14dc) to liczą OM +7 dni + 9mcy. Ja sobie liczyłam TP wg reguły Prema - duzo dokładniejsza data gdy jajaeczkowanie było pózniej i wg niej liczy się (gdy ma sie dokłądne obserwacje) pierwszy dzien wzrostu temperatury minus 7 dni + 9 mcy. a prawda jest taka ze dziec i tak wyjdzie kiedy będzie chciał. u mnie róznica wyszła 9 dni wiec sporo i jak sie nic nie pokojacego nie bedzie działo to ja sie bede trzymac tego tp z owulki!

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej!
jak tam? u mnie nudy, wczoraj byli znajomi na % troche sie zrelaksowalam i zapomnialam na chwile, chociaz moja kolezanka drazyla teamt kiedy dzidzi bo jestesmy po slubie itp ;/
uwielbiam takie tematy jak rodzinka sie pytała to ja im odpowiadałąm: a modlicie sie o dziecko? oni : tak a ja : to widac za słabo na chwile skutkowało!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora