2012-09-23, 17:56
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Cesarka / Znieczulenie
Cytat:
Napisane przez boska latynoska
No cóż ja nie ufam lekarzom w 100 %, biorąc pod uwagę jak funkcjonuje polska służba zdrowia 
A to nie ty zakładałaś wątek jakiś czas temu o szpitalu w Będzinie, gdzie zostałaś źle potraktowana i wypisałaś się na własne żądanie bo nie zgadzałaś się z lekarzem? Trzeba było zostać, w końcu to lekarze to wiedzieli lepiej co jest dla Ciebie lepsze, z medycznego punktu widzenia 
|
A nie widzisz różnicy między tym, że lekarze nie zrobili mi PODSTAWOWEGO badania i nie uwierzyli, że jestem w ciąży (opierając się na .... nie wiem czym? bo tylko badanie usg na tym etapie mogło dać odpowiedź) a upieraniem się jeśli chodzi o prowadzenie np. porodu?
To, co zrobili lekarze w Będzinie nie miało NIC wspólnego z medycznym punktem widzenia, bo oni zwyczajnie nawet o ten punkt się nie postarali. Nie rozpoczęli nawet diagnostyki.
Na tym poziomie owszem, każda normalna kobieta wie, że jedynym badaniem jest usg i jeśli tego nie otrzyma - trzeba szukać pomocy gdzie indziej. Ale zwyczajnie nie jesteś w stanie, nie będąc położną czy ginekologiem, ocenić wszystkiego co dzieje się na porodówkach.
Żeby było jasne - ja nie twierdzę, że zawsze jest różowo i lekarze nigdy nie spaprali roboty. Ale takie np. upieranie się, że kobieta chce zzo (mimo wyraźnych przeciwwskazań medycznych), domaga się cc mimo braku zaleceń, jest oburzona, że lekarz na koniec dziecko wyciska z brzucha...
No cóż.
Cytat:
Napisane przez Messuah
A malo jest danych w kwartalnikach medycznych? Wszystko jest dostepne na necie, oxy ok ale w razie potrzeby a nie jak kobieta sobie sprawnie radzi, moja kolezanka dostala oxy z tekstem poloznej bo jej sie spieszy, moj ojciec malo zycia nie stracil ze wzgledu na zla diagnoze ciekawe ze w prywatnym szpitalu diagnoza byla inna, w mojej sprawie lekarz zasugerowal koperte ale nie wazne nie bede sie rozpisywac, ja nie bede ufac lekarzom bezgranicznie widocznie mam zle doswiadczenia i nie twierdze ze kazdy lekarz jest zly, znam tez kilku wspanialych z powolania
|
Jak wyżej. Lekarze popełniają błędy, ale kobieta nieznająca się na rzeczy zwyczajnie nie powinna oceniać, co w danym momencie jest najlepsze. I ja nie mam tu na myśli wybierania pozycji do porodu, na przykład. Jednak póki to na lekarzu spoczywa odpowiedzialność za poród - póty drogie panie, wasza dupa nie jest tylko waszą sprawą
BTW, na oxy NIE trzeba się zgadzać. Koleżanka mogła nie wyrazić zgody i tyle.
|
|
|