Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 30,40 plus od A do Z cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-23, 19:46   #4316
BBRAT
Zadomowienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2

Wiecie, ja to mam tak, że mogę wydać dużo na dżinsy i perfumy, ale jeśli chodzi o kosmetyki pielęgnacyjne, np. kremy do twarzy czy balsam do ciała, to bojkotuję kosmetyki górnopółkowe. I nie chodzi o ich cenę, nie w tym rzecz. Chodzi o to, że jak się człowiek trochę wyszkoli w nazwach i działaniu poszczególnych INCI, jak się wyuczy nazw wszystkich świństw, konserwantów, wypełniaczy, aldehydów zapachowych itd. - to potem czyta się skład kremu za kilkaset złotych i jest się w szoku - CO w tym kremie ma działać odmładzająco i CO w tym kremie jest warte tej ceny. O ilości konserwantów, sztucznych barwników i sztucznych zapachów to już nie wspomnę. Dlatego od wielu lat kupuję wyłącznie apteczne, zwykłe nawilżające dla alergików, nieperfumowane, niebarwione, w opakowaniach próżniowych czyli minimum konserwantów (wbrew pozorom te kryteria spełnia raptem kilka produktów, nawet spośród aptecznych). Moja tłusta alergiczna zapalna skóra więcej wyciągnie z prostego nawilżacza niż z kolorowego naperfumowanego antiwrinkle.
No, to tyle odnośnie mojej indywidualnej filozofii kosmetologicznej
A, i przypomniało mi się, że kiedyś raz wybrałam się na mikrodermabrazję głowicą korundową do salonu dr Ireny Eris, niestety nie zgodzili się przyjąć mnie, bo jak ktoś ma krosty i stany zapalne, to nie wolno tego robić. Ale to chyba dobrze o nich świadczy, prawda?

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-09-23 o 19:56
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora