2012-09-26, 12:59
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tablet w szkole?
Cytat:
Napisane przez tekila901
jakie to... dziwne. jak jeszcze chodzilam do szkoly i nosilo sie ksiazki, a nie tablety, to zeby bylo lzej, dzielilysmy sie z kolezankami ksiazkami po polowie. a teraz do szkoly chodzi sie z kawalkiem plastiku.
gdybym byla wykladowca tez zabronilabym noszenia tabletow/czytnikow i innych urzadzen. niektorzy ludzie juz powoli zapominaja jak sie pisze recznie, a nie ma to jak robione przez siebie notatki. piszac na laptopie za chwile nie pamietam co napisalam, a robiac wlasnoreczne notatki przeciez juz sie ucze.
na szczescie u mnie nikt na zajeciach nie korzysta z notatek. glownie dlatego, ze latwiej dopisac cos na marginesie strony olowkiem niz robic jakas adnotacje na sprzecie elektronicznym.
|
Nie kazdy uczy sie poprzez robienie notatek. Ja tam na wykladach w ogole nie notuje, zawsze od kogos kseruje i sobie to po prostu czytam.
Ze swoich recznych zapiskow nie lubie sie uczyc, bo mam tragiczne pismo.
Takze twoje upodobania nie sa uniwersalne dla wszystkich. 
Technika idzie naprzod i nie widze zadnego powodu, aby z tego nie korzystac. Podejrzewam, ze za jakis czas bedzie to norma. 
Ja jestem na polibudzie, wiec i tak generalnie robie reczne notatki na cwiczeniach, bo niestety nie opanowalam robienia jakis skomplikowanych rownan, czy rysunkow. Ale jakbym byla na uniwerku, to bym pewnie nie chciala uzywac zeszytu. 
Z ksiazek tez prawie nie korzystam, wiec tabletu lezy na polce. Ale jesli na jakims semestrze trafi sie ksiazka w formie elektronicznej, to bede z tabletem chodzic.
|
|
|