Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tablet w szkole?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-26, 12:59   #19
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Dot.: Tablet w szkole?

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
jakie to... dziwne. jak jeszcze chodzilam do szkoly i nosilo sie ksiazki, a nie tablety, to zeby bylo lzej, dzielilysmy sie z kolezankami ksiazkami po polowie. a teraz do szkoly chodzi sie z kawalkiem plastiku.

gdybym byla wykladowca tez zabronilabym noszenia tabletow/czytnikow i innych urzadzen. niektorzy ludzie juz powoli zapominaja jak sie pisze recznie, a nie ma to jak robione przez siebie notatki. piszac na laptopie za chwile nie pamietam co napisalam, a robiac wlasnoreczne notatki przeciez juz sie ucze.

na szczescie u mnie nikt na zajeciach nie korzysta z notatek. glownie dlatego, ze latwiej dopisac cos na marginesie strony olowkiem niz robic jakas adnotacje na sprzecie elektronicznym.
Nie kazdy uczy sie poprzez robienie notatek. Ja tam na wykladach w ogole nie notuje, zawsze od kogos kseruje i sobie to po prostu czytam.
Ze swoich recznych zapiskow nie lubie sie uczyc, bo mam tragiczne pismo.
Takze twoje upodobania nie sa uniwersalne dla wszystkich.
Technika idzie naprzod i nie widze zadnego powodu, aby z tego nie korzystac. Podejrzewam, ze za jakis czas bedzie to norma.

Ja jestem na polibudzie, wiec i tak generalnie robie reczne notatki na cwiczeniach, bo niestety nie opanowalam robienia jakis skomplikowanych rownan, czy rysunkow. Ale jakbym byla na uniwerku, to bym pewnie nie chciala uzywac zeszytu.
Z ksiazek tez prawie nie korzystam, wiec tabletu lezy na polce. Ale jesli na jakims semestrze trafi sie ksiazka w formie elektronicznej, to bede z tabletem chodzic.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując