Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaki krem wybrać? Wypryski, zatkane pory.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-09-26, 20:32   #1
baartus
Przyczajenie

Unhappy

Jaki krem wybrać? Wypryski, zatkane pory.

Witam! Mam pytanie oraz bardzo wielką prośbę, chciałbym radę odnośnie wyboru lekkiego i nawilżającego kremu nie zatykającego porów. Jestem chłopakiem, mam 18 lat i cerę która jest wrażliwa, naczynka na wierzchu oraz lubi się przesuszać grrr. Daję sobie z tym radę stosując peeling co jakiś czas, oraz krem. Rzeczywiście skóra wygląda dobrze, ale po jakimś czasie pojawiają mi się pod skórą takie białe pryszcze, kiedy się je wyciśnie to wychodzi białe coś, bardzo niefajnie to wygląda, szczególnie, kiedy moja skóra nie jest matowa, jak np. po myciu . Robi mi się tego co raz więcej i więcej, ostatnio byłem z tym u kosmetyczki. Miałem oczyszczanie z tego twarzy, porobiło mi się tego tak dużo, że zleciła mi następne oczyszczanie po miesiącu oraz peeling chyba neodermę? Rzeczywiście bardzo duża poprawa po oczyszczaniu, obecnie już minął prawie miesiąc i mogę się umówić na drugie oczyszczanie, ale co z tego, kiedy wiem, że po czasie znowu tego ochydztwa przybędzie. Także albo nie stosuję nawilżenia i skóra robi się dość sucha i brzydka, albo stosuję i mnie zatyka. Stosowałem Vichy Aqualia Thermal- lipa, do tego bardziej uwrażliwiało skórę niż nawilżało.. Obecnie mam Vichy Normaderm, ale niestety skóra może i gładsza jest, ale zatyka też pory... Mimo że ma adnotację, że nie jest komodogenny to jestem w 100 % pewny, że jest. Proszę o pomoc, chcę po prostu lekki kremik po umyciu twarzy rano, który będę pewny, że nie będzie zatykał mi porów. Cena w granicy 100 zł, liczę na pomoc, pozdrawiam i dzięki z góry!
baartus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując