2012-09-27, 17:19
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Napisane przez Hosenka*
Hehehe no to dołączam do tych, których przeczucie zawiodło - chłopak!
Lekarz powiedział, że ewidentnie chłopak i nic mu nie odpadnie.
Nie będzie Milenki 
TŻ stwierdził, że przynajmniej będę chciała drugie dziecko, bo jakby teraz była dziewczynka, to bym siadła na dupie
Z wyników: żelazo poszło trochę w górę (ale dalej poniżej normy), glukoza na czczo 69 (poprzednio było 72), a po 2 godz: 75.
Następna wizyta 24.10.
|
Nie przejmuj się, że tak masz Każdy sobie planuje i wymyśla a wychodzi różnie Za tydzień już będzie kochany synuś
Hope Ale babcia Wiem coś o tym bo moje nagadały wszystkim w rodzinie, że będę miała dziecko "nieszczęśliwe" (wtedy co chodziłam na genetyczne). I w ogóle jak gadam z Babcią to ona nie rozumie, że ja dalej będe studiować i ciągle mówi: "No szkoda, że tak to wyszło" , współczuje mi, rozumiesz?! Mimo, że ja jestem szczęśliwa. Ehhh szkoda nerwów na nie.
Wklejam zapotrzebowanie, które skleiłam: ( nie denerwujcie się jak Wam coś nie pasuje robiłam dla całkowitej energii 2000kcal/dzień)
BIAŁKO
Najistotniejszymi składnikami diety ciężarnej są białka. Dieta ta powinna obfitować w białko pochodzące z chudych mięs, ryb, drobiu, jaj, mleka i jego przetworów, produktów zbożowych, roślin strączkowych, orzechów.
Kobiety 26-60 lat: 70-90g/dzień
Ciężarne: 95g/dzień (50% białek zwierzęcych)
Karmiące: 110g/dzień
TŁUSZCZE
Kobiety 60 kg/aktywność średnia: Ogółem tłuszcz 78g/dzień, NNKT nie mniej niż 8g/dzień
Ciężarne: Ilość ogólna tłuszczów taka sama, NNKT nie mniej niż 4,5% całkowitej spożywanej energii (około 10g NNKT/dzień)
Karmiące: Ilość ogólna tłuszczów taka sama, NNKT nie mniej niż 6% całkowitej spożywanej energii
(około 13gNNKT/dzień)
WĘGLOWODANY
Dorośli 300g/dzień w tym 70% cukrów (210g) powinny stanowić węglowodany złożone
Ciężarne powinny zmniejszyć spożywanie cukrów prostych o ok. 10% (ok. 80g cukrów prostych).
Karmiące powinny zwiększyć spożywanie cukrów prostych o ok. 10 % (ok. 100g cukrów prostych).
Dziewczyny skąd bierzecie te foty pokoików? Nic nie mogę znaleźć
|
|
|