2007-02-12, 16:10
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać?
Cytat:
Napisane przez Knife_Girl
Taki kosztorys to też troszkę chyba kosztuje. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale koło 1200 zł - w Muratorze taką cenę podawali.
My oprócz samych planów, musieliśmy mieć zrobioną inwentaryzację tego co jest teraz (czyli parter), bo się okazało, że stan obecny kompletnie nie zgadza się z tym co na planach  Po prostu jeszcze nie dawno tak było - każdy przerabiał, jak chciał, bez żadnej dokumentacji.
A co się jeszcze ciekawego okazalo - dom jest tylko częściowo podpiwniczony. Pod resztą jest po prostu ziemia  Podobno to tak oszczędnościowo było zrobione. A to oznacza, że mogę sobie z głowy wybić pralnię na dole, bo po prostu nie ma tam miejsca.
|
Nam w biurze projektowym obiecali zrobić ten kosztorys za 150zł.
Zrobi go nasz architekt. Cena 1200zł. ogromnie mnie zaskoczyła,bo nie aż tak wiele więcej płaciliśmy za projekt. Ale powiedziano nam,że nas tratują i tak bardzo ulgowo A to dlatego,że projekt zaczeliśmy robić u zupełnie kogo innego,ale nasz poprzedni architekt miał niestety śmiertelny wypadek... Był to ich kolega.
U nas dom też będzie tylko częściowo podpiwniczony,ale pralnia oczywiście musi być Powiem Ci,że tak faktycznie robi się ze względów oszczędnościowych, bo jak to mówią "to jest tylko wrzucenie pieniedzy w ziemię".
Fajnie Wam,że już jesteście na parterze. zawsze to juz o tyle mniej do końca
Iszsza, powtórzę słowa Moniski84 - uciekajcie od rodziców gdzie pieprz rośnie...
|