Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ - pytania, porady, wskazówki - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-01, 19:24   #2007
dziuba85
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego nie chudnę???

Cytat:
Napisane przez klora Pokaż wiadomość
Ja nie mam konkretnego zdania, myślę że złe nawyki z dzieciństwa (bo np. w domu się je nieprawidłowo) mogły później w okresie dojrzewania gdzieś nie mieć znaczenia poprzez udział hormonów, ale kontynouwane robią swoję...

No widzisz, ja też próbuje się oduczyć zmuszania do ćwiczeń i robić mniej

Mają dużo błonnika, więc jeśli masz problem z jelitami mogą w dużej ilości drażnic. Poza tym zawierają salicylany, więc osoby uczulone (to te osoby co nie tolerują aspiryny) powinny ich unikać. Mają też dużo kcal więc łatwo zjeść więcej niż się chce, poza tym nie widzę minusów.

Dziękuję ślicznie wiórków jem ze 4 (5) łyżeczki. I mam nadzieję, że to nie one mnie uczuliły, bo ost. na szyi wyskoczył mi wielki świąd!!!

Mam kolejne, przeprasza za zamęczanie, pytanie.
Zdrowe odżywianie. Próbuję jadać o stałych porach, do tego te główne posiłki + przegryzki (bo póki co nie doszłam do wpracy najadaniem się 3 posiłkami na 16 h, jak nie śpię). Do tego mam kolejny problem Znowu zaczął mi się stres w pracy i jak tylko zjadłam, od razu wzdęcia!!!!!!!!!!! Nie wiem, co robić w takiej sytuacji? Opuścić posiłek? Mam tak wydęty brzuch, jakbym była w 4 miesiącu:/
Dodam, że zjadłam: kurczaka z parowaru, brokuła i 4łyżki kaszy jaglanej. Zdaję sobie sprawę, że brokuły są wzdymające, ale aż tak! 5 h po posiłku. Nie tylko po takiej mieszance mam ten problem Nie chcę jeść samego białka oraz tłuszczu. Bo żołądek mój wtedy po prostu świetnie pracuje. Chyba nigdy przy takiej diecie dobrze nie funkcjonował. Boję się jednak tego, że jak już parę razy, gdy wróciłam do węgli, to puchłam I jak ja mam się dobrze odżywiać. Paranoja! STRES

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując