Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ - pytania, porady, wskazówki - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-03, 09:08   #2012
dziuba85
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego nie chudnę???

Cytat:
Napisane przez klora Pokaż wiadomość
Sikanie i zatrzymywanie wody są silnie powiązane ze stresem i tym o czym pisałam. Też tak mam. Jest to o tyle groźne, że zaburza równowagę sod-potas. Sól morska do każdego posiłku obficie pomaga.
Czyli stosuję dobrą sól

Cytat:
Jak masz stresujący dzień to nie przesadzaj z wysiłkiem, nie dość ze dodajesz stresu to pozniej w nocy kwas mlekowy podrażna ściany pęcherza i stąd też potrzeba wizyty w wc.
Też zauważyłam, że im więcej stresu to sikam i sikam...
Ale wczoraj tego potrzebowałam, po prostu to czułam w środku. Nie jakoś, że na siłę. Tylko potrzebowałam rozładowania. W sumie to dostałam, jak wyrżnęłam glebę

Cytat:
Generalnie na moje oko to wygląda na pierwsze objawy wykończenia nadnerczy - stres, sikanie, puchnięcie, wzdęcia. To wszystko od przeładowania systemu nerwowego. Jak Twój okres? Masz problem ze wstawianiem rano? Czujesz sie zmeczona ok 2-4 po poludniu? Potrzebujesz kawy?
Mój okres bolący, 5-6 dni, dośc regularny 29-31 dni. Ale całe życie taki mam.
Nie mam problemów ze wstawaniem. Kładę się spać okolo 22, wstaję 5 rano.
Zmęczenie w tych godzinach występuje. Jednak staram sie nie wspomagać kawą.
To wykończenie nadnerczy, prócz tego, żeby okiełznać stres - w mojej pracy to niemożliwe, to da się to inaczej zrobić?

Cytat:
Co do posiłków....mialas wczesniej takie problemy? Jesli nie to watpie aby byla to kwestia nietolerancji. Mysle, ze masz podobnie do mnie - stres wylacza uklad trawienny. To powszechne.
Ja dopoki nie zajelam sie stresem mialam identycznie, zawsze po obiedzie w pracy wzdecia, uspokajaly sie po kolacji w domu.
Dokładnie mam tak samo. Tylko + nerwica żołądka.
I powiem tak, jestem w domu mogę jeść normalnie... fakt, nie mogę się przejeść, a tu niewielka granica, bo jest to samo, jakbym była zestresowana

Cytat:
A co do zboz i pieczywa - mają gluten, błonnik, lektyny wiec jest tam co drażnić
Wyjaśnione. Czyli, jak zjeść pieczywo bez szkody dla siebie?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez martuska196 Pokaż wiadomość
Dokładnie!! Mama tak samo.
To bardzo męczące, dla mnie a i dla mojego TŻ, który wcześnie wstaje do pracy a ja go w nocy budzę no bo muszę iść do toalety, bo nie wytrzymam. Staram się nie pić wieczorem już, ale niestety uwielbiam herbatę i nie wyobrażam sobie np. o 20.00 jej nie wypić...
W moim przypadku próbowałam nie pić, nic to nie daje.
Herbata jest przyczyną sikania, odwadnia. Lepiej pij wodę.

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując