Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kobiety informatyczki/programistki - informatyka, programowanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-05, 22:32   #77
krtek_
Zadomowienie

Dot.: Kobiety informatyczki/programistki

Cytat:
Napisane przez pannarzez Pokaż wiadomość
Świetny wątek, wow! Ja studiuję Informatykę i Ekonometrię, od jutra na trzecim roku i pracuję jako Project Managerka.

Kierunek fajny, ale nie dla osób które chcą programować tylko dla tych, które wolą zajmować się biznesową stroną tworzenia aplikacji. Oraz baaaaardzo dużo ekonometrii i matematyki wyższej )
Gdzie studiujesz, jeśli można spytać?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
Tak wśród moich znajomych zdecydowanie faceci lepiej radzili sobie ze stresem i odpowiedzialnością, nie wpadali w szał i histerię. I jeśli chodzi o wiedzę merytoryczną ogólną życiową bo taka często się przydaje(znajomość rynku, biznesu, prawa, technologii, możliwości, potrzeb) to też jak dla mnie bez porównania. Mam kilku kumpli, którym zazdroszcze wiedzy, inteligencji, podjętych decyzji, natomiast wśród koleżanek nie ma ani jednej takiej.
Też mam podobne wrażenie, ale jeśli chodzi o lekarzy. Zdecydowanie wolę chodzić do facetów, z moich doświadczeń wynika, że są konkretniejsi, bardziej opanowani i po prostu łatwiej się z nimi dogadać. Ale z drugiej strony, ciężko mi się pogodzić z faktem, że ktoś mógłby tak traktować mnie w przyszłym miejscu pracy... Dlatego staram się ćwiczyć cechy, o których napisałaś wyżej i zdobywać porządną, dobrze ugruntowaną wiedzę, w takim wypadku myślę, że płeć nie będzie miała znaczenia.

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach

Edytowane przez krtek_
Czas edycji: 2012-10-05 o 22:33
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując