2012-10-07, 18:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komu brakuje motywacji,komu brakuje wiary? Moja historia + zdjęcia!
Cytat:
Napisane przez mischa511
jak zastąpić sobie słodycze?  po prostu mam tak, że mogę jeść idealnie przez parę dni, obiecuję sobie, że nie chcę ich jeść - a jak się rzucę po prostu to je pochłaniam...  to jest chyba najgorsze w tym wszystkim...
to serum z Eveline jest może takie mega chłodzące? :O
|
Polecam dietetycznie słodkości sobie robić, np. do serka naturalnego dodać trochę olejku waniliowego, dwie kostki czekolady gorzkiej wkroić i dodać czegoś do posłodzenia (ja używam stewii). Dietetyczny serek waniliowy na szybko Albo jakieś ciasta, ciasteczka z dietetycznych składników, to bardzo proste.
Cytat:
Napisane przez bassienkaw
To nawet nie chodzi o to, że ludzie wytykają palcami... raczej chodzi o to, że Nam się wydaje, że wszyscy patrzą, obserwują i wytykają... owszem trzeba pokochać siebie, dobrze jest czuć się ok we własnej skórze, ale czasem to jest po prostu ciężki.
|
Dlatego podkreśliłam, że nie jestem dobrym przykładem - ważę 96 kg przy 179 cm wzrostu i lubię moje ciało, a jestem świadoma, że większość osób by się wstydziła tak z domu wychodzić Wszystko jest zależne też od sylwetki jaką się ma też. Może mam szczęście, że mnie obdarowano biuściastą klepsydrą i dlatego mam taki zaburzony pogląd.
Wydaje mi się, że łatwiej jest zrzucić wagę po zaakceptowaniu siebie, nie ma takiego ciśnienia na szczuplejsze ciało, nie pędzi się do tego tak, bo w końcu człowiek siebie aktualnie też akceptuje. I łatwiej dietę się realizuje.
|