Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ważysz 100 lub więcej kg? Dołącz do mnie!!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-08, 15:11   #9
fatass
Zadomowienie

Dot.: Ważysz 100 lub więcej kg? Dołącz do mnie!!!!

Cytat:
Napisane przez patrycja1901 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie rady ^^ Fatass pisałaś że dieta jest ważną częścią więc tak sobie pomyślałam że wybiorę się do dietetyka w najbliższym czasie ^^ Boję się tylko że gdy przestanę stosować podaną przez niego dietę to pojawi się efekt jojo ;< Jeśli o basen chodzi to niestety u mnie nie ma basenów wgl ;< Najbliższy mam w TG i do tego jest to AquaPark więc wstęp jest potwornie drogi ;/ Jednak bardzo spodobały mi się zajęcia o których napisała zet21. Obejrzałam trochę tej Zumby na Youtube i wygląda bardzo zachęcająco. Wydaje mi się że nie będzie obciążać moich stawów, jak sądzicie?
Osobiście mam problem z kolanami ale powiem Ci że przy zumbie mi nie dokuczały jakoś bardzo. Jednak ja zumby nie lubię, koordynację ruchową mam jak czołg na wstecznym .
Jakby co to popatrz w pobliskich domach kultury - w większości są organizowane (tanio) różne zajęcia ruchowe, aerobik, gimnastyka. Wiek uczestników jest bardzo zróżnicowany, więc przeważnie instruktor daje ćwiczenia które nie obciążają zbytnio stawów

Co do diety, to się nie martw. Właśnie przeważnie jojo pojawia się po "własnych" dietach. Dobry dietetyk wie co wolno, co nie itd. . Na pewno nie da Ci diety cud, ani takiej która by wygłodziła Twój organizm. Powinien dopasować dietę indywidualnie do Ciebie i to w taki sposób by nie brakowało Ci żadnych witamin, minerałów, a także żeby utrzymać odpowiednie porcję białek, węglowodanów i tłuszczy. Po tak dobranej diecie jojo to może się pojawić raczej tylko jeśli po zakończeniu odchudzania nagle zastąpisz wszystkie posiłki fastfoodami i słodyczami ... Nie bój się dietetyka
Pozdrawiam
fatass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując