Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Stomatologia-moje marzenie.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-11, 20:21   #1
ewelina1995
Raczkowanie

Stomatologia-moje marzenie.

Witam! Postanowiłam założyć ten wątek,ponieważ marzę o studiowaniu stomatologii i w związku z tym nurtuje mnie wiele pytań,a niestety nie znam osobiście żadnego dentysty.Mam więc nadzieję,że studenci tego kierunku i jego absolwenci troszkę mi pomogą Bo informacje zawarte na stronach internetowych uczelni są niczym w porównaniu z kilkoma zdaniami od jakiejś życzliwej osóbki Może zacznę od tego,że jestem w drugiej klasie liceum o profilu przyrodniczym z rozszerzoną biologią chemią i w połowie fizyką.Bardzo chciałabym zostać w przyszłości dentystką.Jednak nie jestem w szkole orłem.W gimnazjum miałam same piątki,jednak kiedy poszłam do szkoły średniej okazało się,że mam wiele zaległości i nie jest już tak kolorowo.Początek był ciężki,jednak teraz już trochę bardziej ogarniam sytuację.Chciałabym zapytać w związku z tym,że fakt,że np.mam 3 z chemii może zniweczyć moje plany?Postanowiłam,że jeśli będę zdawać ją na maturze to w 3 klasie zapiszę się na korepetycje,żeby wszystko powtórzyć i uzupełnić braki.Moje kolejne pytanie dotyczy ogólnie tego jak wyglądają studia?Czy rzeczywiście jest tak piekielnie ciężko?I jak jest z fizyką?Wiem,że nie każda uczelnia wymaga jej przy rekrutacji,ale na studiach ona jest.Czy jest bardzo trudna?Bo powiem szczerze,że z fizyką mam największe problemy...Bardzo proszę o wszelkie informacje na temat studiów i przygotowań do matury.Będę bardzo wdzięczna
ewelina1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując