2012-10-12, 16:18
|
|
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Cytat:
Napisane przez vea7
Małgosiu, oczywiście, że można, ale obawiam się, "oświadczać" będą wszyscy niezależnie od faktycznego wieku. Chodzi o to, że nie ma jak zweryfikować, czy osoba potwierdzająca, rzeczywiście ma 18 lat. Jasne, że w razie jakiejś niemiłej sytuacji, do złej wymiany dojdzie jeszcze poświadczenie nieprawdy, ale... no właśnie, tak czy tak odpowiedzą rodzice. Jeśli ktoś jest nieuczciwy podczas wymiany, to dlaczego miałby być uczciwy przy składaniu oświadczenia. A z drugiej strony żal skrzywdzić niepełnoletnie, a sympatyczne i uczciwe dziewczyny.
Czyli tak jak napisałam, rozumiem Cię, bo chodzi tu o kwestie odpowiedzialności, ale dla mnie wprowadzony zapis byłby po prostu martwy
magda.s obiema rękami się podpisuję - uważam, że podanie chociażby jednego adresu powinno być wiążące 
|
Oczywiście że tego się nie zweryfikuje, ale nie o to mi chodzi, by eliminować nieletnie
Chodzi mi o poprawki w regulaminie. Dobrze, że on jest, jednak jest niedoskonały a ja podałam te trzy kwestie pod rozwagę celem udoskonalenia go
W sprawie nieletnich - osobiście, kiedy przeczuwam, że mam do czynienia z taką wizazanką- wycofuję się; choć ogólnie rzecz biorąc nie mam nic do nastolatków (nawet można rzec, że z tym, którego mam na stanie i jego kolegami/koleżankami jestem w bdb komitywie Wydaje mi się jednak, że z punktu widzenia ogólnego bezpieczeństwa regulamin powinien się na ten temat jakoś jednoznacznie wypowiadać; tak jak delikatesy internetowe zakładają furtkę oświadczenia o pełnoletności w przypadku zakupu alkoholu. Naprawdę nie chodzi mi o to,że taka deklaracja uchroni "nas" przed jakimikolwiek konsekwencjami wymian z nieletnimi - tak jak pisałaś: w razie czego odpowiedzą rodzice; ale przynajmniej nie będzie musiała odpowiadać ani współwymiankująca ani portal jako taki
To są tylko moje przeczucia; parę razy byłam w sądzie i na tym się moje kontakty z prawem zakończyły, ale mam wrażenie, że skoro nasze wewnętrzne tutaj ustalenia są prawnie wiążące - dające podstawy do interwencji odpowiednich organów - tak zawieranie tych umów z osobami nieletnimi prawdopodobnie może być w jakimś stopniu nielegalne:/ natomiast fałszywe oświadczenie nieletniej zwalnia nas z tej odpowiedzialności.
Po 2) kilka razy miałam taką sytuację, że osoby (zwłaszcza nowe na forum) zbyt pochopnie przysyłały mi swój adres w związku z czym nie chciałabym aby te fakt mnie obligował do wymianki

No nie wiem, może ja coś źle kombinuję... ale mam wrażenie że ostatnio jakoś problemy się kumulowały
Najważniejsze wydaje mi się - i wnoszę o to ponownie - delegalizacja podregulaminów, który wizazanki tworzą w swoich wątkach, a które często gęsto bywają ze sobą sprzeczne
Czas edycji: 2012-10-12 o 16:20
|
|
|