Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nowa ustawa antyaborcyjna - czyli kobieto, ródź chore dziecko!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-12, 17:14   #295
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Nowa ustawa antyaborcyjna - czyli kobieto, ródź chore dziecko!

Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii Pokaż wiadomość
Rozumieć rozumiem, ale uważam,że nie uprawnia to nikogo do zabijania.Tak jak rozumiem pedofila czy alkoholika, co nie znaczy,że popieram wszystkie ich zachowania i że uważam iż za niektóre z nich trzeba ponosić konsekwencje.
Serio? Ja z kolei nie rozumiem pedofili. To chorzy ludzie, których trzeba odizolować od społeczeństwa, bo krzywdzą dzieci, często pozostawiając im traumę do końca życia.
Co za porównanie w ogóle.

Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii Pokaż wiadomość
W działaniach idących za wyborami raczej jesteśmy równi tak samo Twoja postawa zobowiązuje Cię do codziennego wspierania kobiet które chciałyby usuwać ciąże

Znaczy się do czego?
Wspierać kobietę, która nie chce ciąży - jak najbardziej. Ale nie namawiać jej do tego, bo to jej i tylko jej sumienie.
Tak samo powinno być w drugą stronę - NIE WOLNO kazać kobiecie urodzić.
Kobieta, która nie chce dziecka, i tak się go pozbędzie, czy to w podziemiu aborcyjnym czy też wywalając je do śmietnika zaraz po porodzie.
W bardziej ekstremalnych przypadkach można usunąć ciążę ... wieszakiem. I o takich przypadkach słyszałam. Nie wiem w jaki sposób, ale chyba nie chcę wiedzieć, bo zrobi mi się niedobrze.
Wniosek jeden - każdy powinien mieć wolny wybór, nie namawiaj ludzi do czegoś, czego nie chcą, bo to nie Ty będziesz później borykać się z konsekwencjami.

Cytat:
spójrz wyżej to przeczytasz,że 'powiewa mi' było użyte (zreszta nie przeze mnie) w kontekście tego ' że mogą trafić do domu dziecka, bidula'
i z tym się zgodziłam, bo nie zgadzam się z zabijaniem, zaś to czy pozostaną z rodzicami czy moga trafić do domu dziecka nie stanowi przedmoitu mojej troski
O to właśnie chodzi.
Ródź, a czy to dziecko wychowasz, czy trafi do jakiegoś ośrodka, gdzie nigdy nie zazna ciepła i miłości, już mnie nie obchodzi.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Zdrowy człowiek jest ok, ma prawo do życia, a dziecko bez kończyny czy z wadą wrodzoną zasługuje na śmierć.
Ty chyba nie wiesz o czym jest mowa.
Nie tylko o braku kończyny, tylko również o wadach, które skazują człowieka na życie jak roślina, gdzieś tam zamknięta w jakimś zakładziku.
Szczęście jak cholera.