Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Błędy ortograficzne na forum
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-02-15, 20:18   #91
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: Błędy ortograficzne na forum

ech, ja piszę posty bez używania wielkiej litery. staram się na tyle, na ile potrafię, stosować znaki interpunkcyjne ( choć przyznam szczerze, że przecinki to największa zmora mojej edukacji. do tej pory się nie nauczyłam, w jaki sposób się je stawia. ) o ortografię również staram się dbać. niestety zdarzają mi się literówki, ale to chyba można wybaczyć i choć sama nie jestem ideałem, to mnie również drażnią podstawowe błędy ortograficzne. a już do szewskiej pasji doprowadza brak jakichkolwiek znaków interpunkcyjnych. już nie mówię o przecinkach, ale na końcu zdania brakuje nawet kropek! powstaje wtedy jeden wielki bełkot, który dla mnie jest niemożliwy do przyswojenia. przyznam się też do tego iż zdarzało mi się takie osoby 'upomnieć' przez PW. nigdy bluzgów nie dostałam, więc może nie uraziłam.. chociaż..takie PW na niewiele się przydało, bo nic nie zmieniło

ja nie obraziłabym się, gdyby ktoś mi zwrócił uwagę. ba, mogę nawet o to poprosić! dlatego nie potrafię zrozumieć oburzenia na fakt zwrócenia uwagi.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując