2012-10-15, 18:06
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
Napisane przez tajkuna
Wszędzie sklepy odzieżowe, obuwnicze, kosmetyczne, z upominkami, szmateksy , banki, księgowość, urzędy, sekretariaty szkół itd. Żadną pracą nie pogardzę. U mnie jak pisałam wcześniej nawet na pracowników fizycznych trzeba mieć znajomości. Ja marzę o jakiejkolwiek pracy, za którą przetrwam, wyżyję i do ludzi wyjdę. Nie chciałam bym pracować jako sprzątaczka , chociaż marzeniem mojej mamy jest abym nawet taką pracę miała i grosz do domu przyniosła. Ciągle mi wypominała , że nie szukałam wcześniej np jak byłam na studiach pracy jako sprzątaczka. Wtedy rzadko bo rzadko ale były oferty na sprzątaczki. A jeszcze nasz nie myślący burmistrz jak wyczytałam na necie,chce podatki od nieruchomości podnieść , co jeszcze bardziej odstraszy do zakładania firm. W Krakowie wg art podatek od nieruchomości jest niższy niż w moim mieście  Ceny wynajmu lokalu od urzędu miasta są ogromne, co odstrasza do zakładania np sklepów . Jego działania są na nie korzyść miasta tylko. Podatek podniesie , to diety dla radnych wzrosną. Kiedy urzędnicy zaczną myśleć nie o sobie a o rozwoju miasta. 
|
Współczuje Ci podejścia Twojej mamy...jak można człowiekowi na studiach mówić, żeby szedł szukać pracy jako sprzątaczka no jak?? no ja tego nie rozumie...dla mnie pójście sprzątać w Polsce z magistrem to by było największe upokorzenia jakie może być, naprawdę, co innego jak się jedzie za granicę i tam sprząta przez jakiś czas, żeby zarobić, ale żeby na cały etat tak pracować po studiach, to ja sobie tego po prostu nie wyobrażam, tyle kasy władowane w naukę po to żeby ze ścierą latać...może za krótko pracy szukam narazie...ale póki co zdania nie zmienię
Dziewczyny dzisiaj pobiłam swój rekord życiowy sama z siebie uczyłam się angielskiego ponad 3 godz jestem z siebie taka dumna
A na pytanie co u Ciebie zawsze znajdę coś ciekawego do powiedzenia
|
|