Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Facet z blokadą emocjonalną ;(( jak sobie poradzić ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-16, 10:52   #1
lllsakuralll
Przyczajenie

Facet z blokadą emocjonalną ;(( jak sobie poradzić ?

Witajcie dziewczyny...
jestem świeżaczkiem jeśli chodzi o forum ale pilnie potrzebuje pomocy, opinii, rady. Może gości tu jakaś Pan/Pani psycholog która może mi wytłumaczyć zachowanie mojego partnera bo ja kompletnie nie potrafię się w tym połapać.
Otóż sprawa wygląda następująco jesteśmy parą od 3 miesięcy ( jest potwierdzone obustronnie, wiec nie ma tu mowy jakimś koleżeństwie) ja mam syna 3 lata i on to akceptuje , wszystko jest niby na swoim miejscu nie dzieli nas duza odleglosc bo jedynie 5 km jednak nasze spotkania głownie wygladaja tak ze przyjezdzam do niego w pt do nd by spedzić jak najwiecej czasu razem, gdyz na tygodniu nie pozwala nam jego praca. Rozmawiamy, razem coś gotujemy, powygłupiamy się mniej wiecej trening przed prawdziwym mieszkaniem. No własnie i teraz pytanie w czym jest problem? A mianowicie w tym że facet jest zamkniety emocjonalnie przede mną, nie potrafi mi powiedzieć komplementu, nie zwraca się do mnie za pomocą zdrobnień, nie stara sie o mnie ... choć nie ukrywa przed nikim ze ze soba jestesmy i w łóżku się świetnie dogadujemy. Tylko odrobina alkoholu jest w stanie odwracać w nim te defekty ( nie chodzi mi tu o grubo zakrapiane imprezy ale chocby lampka wina) Pytałam go wielokrotnie dlaczego tak jest, tłumaczy mi to w ten sposób że facet poprostu musi być twardy nie może być ciotą... ale co ma piernik do wiatraka?? Jeden fakt jaki ustaliłam w drodze śledztwa nad jego zachowaniem to to że 3 lata temu był w 4 letnim zwiazku który zakonczył sie tak ze nakrył swoją byłą na zdradzie. sadze ze to może mieć jakiś wpływ... jednak to tez starałam sie rozwiązać w jego obecności i powiedziałam mu że oceniajac mnie przez pryzmat innej - może mnie starcic, tym bardziej ze on też wie że moje wcześniejsze związki do banalnych nie należały.
Nie wiem, nie wiem, poprostu czarna dziura - takiego przypadku jeszcze nie mialam. Pomóżcie mi, prosze.
lllsakuralll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując