Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-16, 12:36   #2968
adusia1554
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mi siara leciala k.16tc teraz jak scisne cycka, ale to nie zawsze, jakby sie zatrzymalo.
Ja sie w ogole boje, ze moje Malenstwo nie bedzie umialo cyckac z piersi, cala ciaze jestem na takich mega dawkach nospy, teraz jeszcze doszedl fenoterol, podobno dzieci potem maja problemy z napieciem miesniowym, martwie sie troche no w moim przypadku to mniejsze zlo po prostu.....

Dziewczyny wczoraj bylam u mnie w robocie zaniesc L4, laski mialy po zamknieciu sklepu zebranie z regionalnym, czaicie, ze wywalili cala moja ekipe???!!! Najgorsze jest to, ze jak zapytaly dlaczego, to nie byl w stanie nic powiedziec!!! Tylko, ze centrala kazala on nie mial nic do gadania. Takze nie mam gdzie wracac po macierzynskim. Chyba im nie pasowalo, ze ekipa byla stala od 2 lat, albo bali sie, ze kolejne beda w ciaze zachodzic..... wiecie, jak sie wczoraj zdenerwowalam???!!! Masakra.....
Wierz w to że będzie umiało ssać, bo wkręcisz sobie że nie i będzie jeszcze gorzej.

U mnie w pracy też tak było zwolnili całą starą ekipę a potem przyjeli nowe. Hmm mam umowę do 19 lutego wtedy będę na macierzyńskim nie wiecie jak to wygląda z przedłużeniem umowy lub też z jej nieprzedłużeniem??

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dobrze, że wszystkie problemy rozwiązane. Teraz to obyś tylko do końca czuła się dobrze

Komoda przyszła, teraz na chłopa muszę czekać, co by ją poskręcał, no a potem to za pranie ciuszków już się mogę wziąć i ich układanie.
Właśnie koleżanki podrzuciła mi spódnicę jeansową. Fajna, pasuje na mnie jak ulał.

Piszecie kobitki, że już takie ciężkie się czujecie. Ja mam to samo. Jeszcze jak patrzę w lustro, to załamkę mam na maxa. Celulitis widoczny z 40 kilometrów. Teściowa mnie dzisiaj poczęstowała komplementem: "Jeju, ale ci dupsko urosło". A ja na to: "Dziękuję, mam w domu lusterko." Poczerwieniała tylko i grzecznie buźkę zamknęła.

W przyszłym tygodniu TŻ ma zamiar wziąć urlop na miesiąc, no i zaczynamy walczyć z pokoikiem dziecięcym. Już nie mogę się doczekać.
Dziękuję bardzo Ale fajną macie atmosferę na wątku super.

Nie no teściowa super hehe A ile już przytyłyście dużo? u mnie jest 6 kg na plusie więc jeszcze nie tak źle.
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

ja tez w 25 tyg a siary nie mam...

jesli chodzi o zakupy to tez mi same kosmetyczne rzeczy zostaly ale to pokupie na poczatku stycznia dopiero

ja mam termin na 02.luty wiec jest tez opcja ze urodze w styczniu zobaczymy - corke urodzilam 6 dni przed terminem
Co do zakupów kosmetycznych to co polecacie dla niemowlaczków??? Wiem na pewno że nie kupię j&j bo dużo dzieci uczula a ja sama mam na nią uczulenie (na oliwkę konkretnie). A co myślicie o oilatum będziecie używać bo wiem że to do kąpieli leczniczych ale wiem że moja znajoma kąpała w tym swoje córki mimo że nie były alergiczkami

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
co do skurczy przepowiadających - pytałam w szpitalu, że może to co oni ocenili jako przedwczesny poród to skurcze przepowiadające właśnie - to mi ordynator powiedział, że do skurczy przepowiadających mi jeszcze daleko, o takich będę mogła mówić za 10 tygodni, a nie teraz a jestem w 25...

edit. aaa i co do twardnienia brzucha - lekarze generalnie zauważyłam, mieli różne opinie, jedni, że w ogóle nie powinno mieć miejsca, inni, że do kilku razy na dzień, jest ok - o ile brzuch nie boli, nie ciągnie i twardnienie nie trwa zbyt długo albo nie jest regularne. Piszę, bo leżałam na sali jeszcze z 3 dziewczynami, każdej z nas brzuch twardniał i nie wiedziałyśmy, czy tak ma być czy nie, to się każdego pytałyśmy
Mi brzuch też czasem twardnieje i moja gin mówi że jeśli na chwilę i nie często i nie boli brzuch itd to nie ma się co martwić, że w ciąży tak się dzieje często

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
właśnie gotuję kapuchę na łazanki, mam taką ochotę,że normalnie chyba cały garnek zjem

ojej ,to pakowanie torby, masakra

nie wiem ja chyba w walizkę się spakuje, kurde jeszcze ciuszki dla maleństwa, pieluchy,
masakra a po cc to pewnie dopiero w 5 dobie mnie wypuszczą
A ja gotuję zupę jarzynową i placki ziemniaczne mam na nie ogromną ochotę chodzą za mną już chyba z tydzień

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora