|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper
Mi siara leciala k.16tc teraz jak scisne cycka, ale to nie zawsze, jakby sie zatrzymalo.
Ja sie w ogole boje, ze moje Malenstwo nie bedzie umialo cyckac z piersi, cala ciaze jestem na takich mega dawkach nospy, teraz jeszcze doszedl fenoterol, podobno dzieci potem maja problemy z napieciem miesniowym, martwie sie troche no w moim przypadku to mniejsze zlo po prostu.....
Dziewczyny wczoraj bylam u mnie w robocie zaniesc L4, laski mialy po zamknieciu sklepu zebranie z regionalnym, czaicie, ze wywalili cala moja ekipe???!!! Najgorsze jest to, ze jak zapytaly dlaczego, to nie byl w stanie nic powiedziec!!! Tylko, ze centrala kazala on nie mial nic do gadania. Takze nie mam gdzie wracac po macierzynskim. Chyba im nie pasowalo, ze ekipa byla stala od 2 lat, albo bali sie, ze kolejne beda w ciaze zachodzic..... wiecie, jak sie wczoraj zdenerwowalam???!!! Masakra.....
|
Wierz w to że będzie umiało ssać, bo wkręcisz sobie że nie i będzie jeszcze gorzej.
U mnie w pracy też tak było zwolnili całą starą ekipę a potem przyjeli nowe. Hmm mam umowę do 19 lutego wtedy będę na macierzyńskim nie wiecie jak to wygląda z przedłużeniem umowy lub też z jej nieprzedłużeniem??
Cytat:
Napisane przez maluchna30
Dobrze, że wszystkie problemy rozwiązane. Teraz to obyś tylko do końca czuła się dobrze
Komoda przyszła, teraz na chłopa muszę czekać, co by ją poskręcał, no a potem to za pranie ciuszków już się mogę wziąć i ich układanie.
Właśnie koleżanki podrzuciła mi spódnicę jeansową. Fajna, pasuje na mnie jak ulał.
Piszecie kobitki, że już takie ciężkie się czujecie. Ja mam to samo. Jeszcze jak patrzę w lustro, to załamkę mam na maxa. Celulitis widoczny z 40 kilometrów. Teściowa mnie dzisiaj poczęstowała komplementem: "Jeju, ale ci dupsko urosło". A ja na to: "Dziękuję, mam w domu lusterko." Poczerwieniała tylko i grzecznie buźkę zamknęła.
W przyszłym tygodniu TŻ ma zamiar wziąć urlop na miesiąc, no i zaczynamy walczyć z pokoikiem dziecięcym. Już nie mogę się doczekać.
|
Dziękuję bardzo Ale fajną macie atmosferę na wątku super.
Nie no teściowa super hehe A ile już przytyłyście dużo? u mnie jest 6 kg na plusie więc jeszcze nie tak źle.
Cytat:
Napisane przez eff8
Dzien dobry
ja tez w 25 tyg a siary nie mam...
jesli chodzi o zakupy to tez mi same kosmetyczne rzeczy zostaly ale to pokupie na poczatku stycznia dopiero
ja mam termin na 02.luty wiec jest tez opcja ze urodze w styczniu zobaczymy - corke urodzilam 6 dni przed terminem 
|
Co do zakupów kosmetycznych to co polecacie dla niemowlaczków??? Wiem na pewno że nie kupię j&j bo dużo dzieci uczula a ja sama mam na nią uczulenie (na oliwkę konkretnie). A co myślicie o oilatum będziecie używać bo wiem że to do kąpieli leczniczych ale wiem że moja znajoma kąpała w tym swoje córki mimo że nie były alergiczkami
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa
co do skurczy przepowiadających - pytałam w szpitalu, że może to co oni ocenili jako przedwczesny poród to skurcze przepowiadające właśnie - to mi ordynator powiedział, że do skurczy przepowiadających mi jeszcze daleko, o takich będę mogła mówić za 10 tygodni, a nie teraz  a jestem w 25...
edit. aaa i co do twardnienia brzucha - lekarze generalnie zauważyłam, mieli różne opinie, jedni, że w ogóle nie powinno mieć miejsca, inni, że do kilku razy na dzień, jest ok - o ile brzuch nie boli, nie ciągnie i twardnienie nie trwa zbyt długo albo nie jest regularne. Piszę, bo leżałam na sali jeszcze z 3 dziewczynami, każdej z nas brzuch twardniał i nie wiedziałyśmy, czy tak ma być czy nie, to się każdego pytałyśmy 
|
Mi brzuch też czasem twardnieje i moja gin mówi że jeśli na chwilę i nie często i nie boli brzuch itd to nie ma się co martwić, że w ciąży tak się dzieje często
Cytat:
Napisane przez marsi11
właśnie gotuję kapuchę na łazanki, mam taką ochotę,że normalnie chyba cały garnek zjem
ojej ,to pakowanie torby, masakra
nie wiem ja chyba w walizkę się spakuje, kurde jeszcze ciuszki dla maleństwa, pieluchy,
masakra a po cc to pewnie dopiero w 5 dobie mnie wypuszczą
|
A ja gotuję zupę jarzynową i placki ziemniaczne mam na nie ogromną ochotę chodzą za mną już chyba z tydzień
|