Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Facet z blokadą emocjonalną ;(( jak sobie poradzić ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-16, 13:04   #10
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Facet z blokadą emocjonalną ;(( jak sobie poradzić ?

Cytat:
Napisane przez lllsakuralll Pokaż wiadomość
ale przecież był w związku 4 lata .... więc w geście tęsknoty stykali się opuszkami palców mając taki staż ?
Nie wiesz jaka była tamta kobieta, skąd wiesz, może zdradziła go bo za mało było w ich związku właśnie tych emocji? Bo wolała pójść na bok, niż z nim powoli i cierpliwie pracować nad budowaniem otwartości?

Zasygnalizował Ci, że traktuje okazywanie emocji jako słabość - to jest według mnie podstawa do tego żeby sądzić, że on emocje ma, czuje, tylko wstydzi się je okazać.

Mogę się mylić, jasne. Ale jeśli mam rację, to czeka Cię dużo pracy i będziesz potrzebowała mnóstwo cierpliwości, żeby gość się otworzył. Jeśli nie jesteś na to gotowa, jeśli potrzebujesz tego wszystkiego już teraz, jeśli nie chcesz mieć partnera z którym trzeba ciężko pracować nad tym tematem, to odpuść, zostaw go, poszukaj kogoś bardziej otwartego.
A jeśli on po prostu taki jest bo mu nie zależy (a o to go podejrzewasz), to tym bardziej nie ma sensu się męczyć.