|
Dot.: Zna ktoś fajne przepisy na słodkości TYLKO BEZ PIECZENIA
Przekładaniec kremem ajerkoniakowym / masą krówkową / bitą śmietaną 
Składniki:
Herbatniki 2 opak.
Krakersy solone 2-3 opak
Krem ajerkoniakowy Dr.Oetker 1 opak
Gotowa puszka masy krówkowej 1 puszk
Śmietana może być śnieżka lub śmietana 36% i śmietan fix
Wykonanie:
Układamy wszystko warstwami. Po kolei:
1 warstwa herbatniki
2 warstwa krem ajerkoniakowy
3 warstwa krakersy
4 warstwa masa krówkowa połowa puszki
5 warstwa krakersy
6 warstwa masa krówkowa
7 warstwa bita śmietana/śnieżka
Na koniec możemy wszystko posypać czekoladą .
Tak zrobione ciasto wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.
__________________
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
03.2018: Pasjonatka Fotografii 
FB: ARIKA - Fotografia
|