2012-10-16, 16:41
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Care Assistant / Support Worker - UK
Cytat:
Napisane przez myaja
jesli byliscie takimi farciarzami ze mogliscie sobie przebierac w ofertach pracy i nie zależało wam w żadnym wypadku ile zarobicie msc - to zazdroszcze bardzo...  my niestety nie mamy tak wspaniałego startu w uk, i musimy zasisnac zęby, oszczedzac na czym sie da i przede wszystkim zwrócić troche kasy ... czy w takim wypadku moge sobie isc do wymarzonej pracy na np 10h w tygodniu i zarobic w sumie 350l msc? ... nie sadze...
|
Myaja ciekawa jestem jak dzisiaj wygląda Twój stosunek do pracy i czy nadal pracujesz w Nursing Home.
Powiem Ci szczerze, że jak widzę "takie" narzekania ludzi niezależnych, wolnych w sensie, że nie masz obowiązków względem dzieci np. to mi żal.
Chcę iść w końcu do pracy i jakkolwiek licząc będę na zero ( bardzo wysokie koszty przedszkola i after school). Ale taka będzie cena mojego zdrowia psychicznego. 6 lat w domu z dziećmi wystarczy. Nie wiem jak to będzie z przedszkolem dla syna (czynne od 8:15) transferem do i ze szkoły córki, jak to będzie z organizacją w domu.
Niektórzy nie mają pojęcia jak ciężko jest się wyrwać z domu właśnie matce. Ja mieszkam na wsi, żeby było taniej za dom. W mieście z jednej pensji.... Nie ma babci na podorędziu która przypilnuje dzieciaczki. Nawet do lekarza idzie się z dzieckiem na ręku.
Ja tu absolutnie nie narzekam nie nie, tylko chciałabym, żeby nim ktoś zacznie narzekać na swój los, uwierzył, że są ludzie , "matki", które mają skomplikowane życie i jakoś dają sobie radę. Ja wierzę, że moje obawy są przejściowe, że wszystko się ułoży, że jakoś będzie, że uda mi się przekonać męża do słuszności mojej decyzji.
Dziwi mnie też fakt, że ludzie piszą i mówią , iż do Nursing home nie potrzeba doświadczenia i kwalifikacji. Składałam podanie w 3 domach ( 2 lata temu, to były czasy kiedy mąż poszukiwał pracy) , od znajomych którzy tam pracują miałam wieści że potrzebują i nie zostałam przyjęta, nawet nie zadzwonili, więc nie wiem. (mam 35 lat i tylko maturę, no ale to aż tak mało? )
Synek podrósł widzę, że jest gotowy do przedszkola (3lata) czas odetchnąć od domu i roli wiecznej sprzątaczki.
Dlaczego Care assistant ? bo zazwyczaj jest to praca zmianowa (weekendy nocki kiedy z dziećmi będzie mąż) będę mogła być matką i kobieta pracującą i załatwić wiele ważnych rzeczy kiedy będzie wolny dzień w tygodniu.
W czwartek mam spotkanie w Fas (Irlandzki urząd pracy)
Ciekawe czy mam szanse na jakiś kurs czy skierowanie do takiego domu opieki?