2012-10-17, 09:27
|
|
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro
Miałam lekko przepełnioną i to tylko jedną. Mam wrażenie, że mam mleka jakoś mało, bo po 6 godzinach niekarmienia czasami nie czuje, że mam pełno mleka. Czasem niunia nie ma co jeść, a czasami jest za dużo.
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------
Co do ulewania dziewczyny nie przekarmiajcie swoich maluchów. Tak jak pisałam wcześniej, właśnie mi się to zdarzyło i to było przyczyną nadmiernego ulewania. Mała ulewała bo za dużo jadła, a chciała jeść bo kwasy podrażniły jej przełyk. Mleczko łagodziło jej przełyk i dlatego domagała się piersi, a ja durna myślałam, że ona głodna. Po konsultacji z pediatrą karmiłam ją co 3 godziny , nosiłam bez przerwy, gdy spała siedziałam koło niej i patrzyłam czy uleje. Było tak około tygodnia dopóki przełyk się wyleczył. Teraz karmie ją co około 2 godziny czasem też 3. Domaga się jedzenia wtedy kiedy naprawdę chce jeść. Mała jest spokojniejsza i ja też.
|
No tak, ale jak tu wiedzieć czy się już przekarmia czy nie, skoro karmienie piersią jest na żądanie, a nie co ileś godzin...
Ja czasem mam karmienie co godzinę. A synek ssie z 8-10 minut i sam wypluwa cyca.
|
|
|