Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-17, 10:41   #303
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Zaliczyłam wczoraj pierwszą kąpiel testową bo byłam na 80% pewna że akcja się zaczyna. Ale nie dzieje się nic więcej

Od wczoraj bardzo bolą mnie krzyże, w zasadzie ból nie puszcza. Przed okresem i w trakcie 2 pierwszych dni tak mnie pobolewał...
I chyba po raz pierwszy czuję (od wczoraj) że brzuch się napina, tak jakby mi ciągnął w górę - znacie to uczucie? A skurcze czuje się tak jakby rozpierało tam na dole w okolicy jajników? Sama nie wiem
HELP
niby wiem kiedy jechać na IP, ale nie chcę siać paniki - z drugiej strony boję się że pojadę za późno bo zignoruję objawy, i bądź tu mądra
Kochana, po pierwsze... nochal do góry i bez smutów nam tutaj! Ja właśnie skurcze odczuwam tak jak to opisałaś, a mianowicie napinanie w górnej części brzucha. To takie uczucie jak wówczas, gdy Mały wypina pupcię, tyle, że z obu stron jednocześnie. Brzuch wówczas stawia się i wędruje ku górze. Jestem pewna, że to skurcze, bo właśnie podczas pobytu w szpitalu, gdy robili mi za każdym razem ktg i wyskakiwały te najwyższe, to w tym momencie tak zachowywał się mój brzuch.

Postaraj się monitorować te napięcia brzuszka. Policz co ile tak się dzieje i oceń na ile to jest bolesne. Spokojnie, napewno będziesz wiedziała, że to TEN moment, więc nie martw się na zapas.