Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia - stres, bezsenność... ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-17, 12:52   #1
ciasiulek
Raczkowanie

GG do ciasiulek Send a message via Skype™ to ciasiulek
Question

Studia - stres, bezsenność... ;)

Hej dziewczyny

Nie wiedziałam w jakim dziale zamieścić wątek więc jak coś to proszę o przeniesienie
Mam taki problem. Otóż w ten weekend zaczynam studia, mam pierwszy zjazd na uczelni, nikogo tam nie znam i wogóle nowe miejsce, i bardzo się stresuję. A co za tym idzie, nie mogę spać
W sobotę muszę wstać o 6 rano i wrócić o 21, a w niedzielę o 5 to też dla mnie problem bo jestem przyzwyczajona zasypiać o 1 w nocy i wstawać koło 9:00 albo 10:00. W tamtym roku skończyłam liceum i zrobiłam sobie tzw. "gap year", pracowałam przez jakiś czas ale w godzinach popołudniowych, więc nie musiałam wstawać rano i to teraz dla mnie problem.
Mam w domu tabletki Nasen, jednak są one silne i uzależniające można je brać przez maksymalnie 4 tyg, ale boję się wziąć tych tabletek że się uzależnię. Niby jak wezmę je przez 3 noce pod rząd to chyba nic nie powinno się stać.
Czy któraś z was brała takie tabletki i wie jak one działają? A może znacie jakieś inne sposoby na odstresowanie się i bezsenność? Od razu mówię że mleko z miodem i te sprawy nie działają, leki ziołowe też nie a nie chciałabym być nieprzytomna na uczelni...