2012-10-17, 12:08
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Napisane przez katiem
SZczerze to ja nie wiem czy ta srodowiskowa powinna tak Cie z tym zostawic. Myslalam ze polozna musi przychodzic i kontrolowac dziecko to ktoregos tygodnia. A przede wszystkim wage. Chyba ze nie zyczylabym sobie wizyt takiej osoby, ale to inna historia.
A do snu kladziesz go tylko na pleckach? czy na brzuszku tez? Moj w nocy tylko spi na brzuszku.
Co do wiaderka to pewnie pomaga w danej chwili jak dziecko ma kolke i sie go wlozy do cieplej kapieli. jest fajne wiec na pewno polubicie.
|
Ale ona stwierdziła chyba, że my mamy wszystko pod kontrolą i wiemy co robimy 
Do snu kładę na boczku - raz jednym, raz drugim.
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81
Gda przypatrzyłam sie teraz ruchom Alana i opisowi Twojemu jak dziecko sie zachowuje i wiesz co, chyba własnie w końcu zauważyłam kiedy co i jak. Dojadł troszke z cycka bo miał języczek ułożony do ssania to go przystawiłam a potem zauważyłam że oczka lecą i ziewa to go do rożka włożyłan i przytuliłam + kołysanie i zasnął 
Teraz go włoże do łóżeczka zobaczymy czy pośpi
Musze sie jego "języka" nauczyć w końcu  bo mam wrażenie że kipne jak tego nie zrobie 
|
Ja mam tę książkę "Język niemowląt" i tam jest bardzo pomocna tabelka, opisująca właśnie różne płacze i ja to właśnie zaobserwowałam u swojego. 
Cytat:
Napisane przez Agnes!84!!
Cześć dziewczyny! Padam na pyszczek, mała nie spała od polnocyr do godz. 6 rano! Ciągle by tylko jadła, a potem wali kupy.
Na razie karmie tylko piersią. Przetrzymalam kryzys z krwawiaca brodawka i teraz jest spoko.
Mam takie pytania do doświadczonych mam:
Jak ubieracie dzidzie w domu? Przykrywacie dodatkowo kocykiem?ja Jak czyścić nosek i jak czesto?
Kiedy zacząć werandowanie?
Dearlietrzymam kciuki!
|
Ja swojego trzymam jak cieplej jest w body z długim rękawem plus ewentualnie skarpeteczki albo w pajacu bez niczego pod spodem.
Śpi w pajacu. Kocyk tylko na spacery albo na nim leży w naszym łóżku.
Ja czyszczę jak widzę gile Psikam wodą morską i odciągam odciągaczem. Na razie raz to robiłam tylko.
Ja nie werandowałam, pediatra kazała mi wyjść na spacer w 6. dobie na 15-20 minut, a potem już wychodzić na ile się chce. 
Cytat:
Napisane przez Dearlie
Poniżej pokazuję Wam domek mojego małego gigancika.
Edycja -> za wiele to jednak nie widać, bo wizażowe napisy zasłoniły.
Kurcze, to trzymam kciuki, żeby jednak coś się rozkręciło przed tą poniedziałkową wizytą. 
|
Ale brzucholek suuuper! 
Cytat:
Napisane przez marta1986222
Dearlie moim skromnym zdaniem pięknie wyglądasz z brzusiem 
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------
Myślę ze to nie ma znaczenia,mi w 2 dobie po porodzie tak sie powiększyły ze jak całą ciażę rozstępów nie mialam tak wtedy skóra nie wytrzymała 
|
Moje cyce są tak zmasakrowane rozstępami, że jestem załamana... I pośladki też 
Po następnym dziecku (albo dwójce) idę sobie je zoperować i wyciąć tę skórę
|
|
|