Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-19, 09:19   #729
bura kocurka
Zakorzenienie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

Wszystkiego najlepszego Lasub! Przepraszam, że dopiero teraz Życzę wytrwałości w dążeniu do celów (której Ci nie brakuje, ale oby też nie zabrakło ) i szczęścia ogólnie...i mieszkanka wymarzonego

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze się koniecznie muszę pochwalić moim najnowszym nabytkiem. Niestety zrobienie dobrego zdjęcia swoim własnym stopom i to w tak niewygodnej pozycji mnie przerosło Ale za to nauczyłam się kucać stojąc na pointach Chciałam żeby były jakieś różowe czy kremowe, ale tylko czarne dobrze leżały... od dziś mówcie mi per Czarny Łabędziu:brzydal :
Wow! Tygrys Wielki szacun

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
Bura... jak pociągniesz to myślenie, to zafundujesz sobie doła. Albo coś jeszcze poważniejszego...
Na razie może to być jakieś przyglądanie się samej sobie, ale jesteś straszliwie krytyczna wobec siebie!
Wiem, że czasem nie ma się z czego cieszyć i wszystkie komplementy brzmią kłamliwie, szczególnie gdy z naszego punktu widzenia nie ma nic do komplementowania.... ale uważaj z tym byciem własnym krytykiem...

Kurcze, jakoś trudno mi dobierać odpowiednie słowa. Nieraz się czułam tak jak o tym piszesz. Zjazd z równi pochyłej, u mnie równał się powrotowi do depresji, a w końcu do takiego pogorszenia stanu, ze bez leków kaplica... W sumie jak popatrzę sama z pozycji krytyka na siebie, to suchej nitki na sobie mogę nie zostawić. Daruję sobie...

Pff, obczaj to Kocurko:
TŻ niesie dwa chińczyki na wynos, spotyka moją ciocię, która widząc obiad na wynos pyta:
- A co, Patrycja chora?
- Nieee, zdrowa.
- A upiekła szarlotkę z jabłek co jej dałam?
- Nie, nie upiekła.
- A, to zapracowana bardzo i czasu nie ma?
- Nieee, ma czas.

Bossssko. Nie pracuje, nie zarabia, nie gotuje, nie sprząta, ba! Nie pachnie nawet!!!

Chcę więc polecić Ci znalezienie sobie jakiejś równowagi, co być nie sturlała się z równi pochyłej. OK, są lepsi, są gorsi. Nie jesteś kimś innym, jesteś sobą. Innego wyjścia nie masz jak tylko to zaakceptować. (O każdej z Was, które zdążyłam poznać, myślę jak o naprawdę wyjątkowych osobach. Ciężko mi na sercu jak czytam wypowiedzi tych wewnętrznych cwaniackich krytyków! )
W jakiejś książce czytałam:
Jak każdy - masz wady i masz zalety.
Nie trać czasu i energii na zasypywanie swoich wad, zużyj je raczej na jeszcze większe rozwijanie swoich zalet!! ...czy jakoś tak...

Inny problem to taki - że wady wypiszesz na kartce ciurkiem... umiesz tak wypisać swoje zalety? Ja się przyznaję bez bicia, że nie umiem. Jakoś krytykiem jest się łatwiej, nie? Może to nie jest głupie zarządzić ćwiczenie ze spisywaniem swoich zalet, mocnych stron, atutów, jak zwał tak zwał..., hm?
Jesień to wyżerka dla depresji, trzeba umieć jej uciec.

Kocurko! Trzymaj się i się nie puszczaj!
Dzięki Patri
Albo odczuwam smutek totalny...albo otępienie. To rzeczywiście droga do depresji Wczoraj to już w ogóle szalałam nastrojowo (myślę, że przyczyniły się do tego kobiece dolegliwości...). Od samego rana miałam ochotę ryczeć, w autobusie mało się nie popłakałam, bo był tlok, a mnie bolały nogi i mi było gorąco...Czujecie to? Jednocześnie miałam ochotę rozszarpać niektórych ludzi, tak mnie wkurzali...a później stałam się zupełnie obojętna...taki nastrój typu: Ale-mam-was-wszystkich-w-d*pie

Nie nadążam...więc na razie się nie wczuwam w swoje emocje za bardzo, bo jeszcze mi się pogorszy

Poza tym: bardzo ładnie Ci w tym kolorku Wygląda na taki rudawy blondzik Mam koleżankę, która ma taki naturalny Wszyscy się jej pytają co to za farba, bo taki ciekawy kolor

A co do takich dialogów jak ten, który pokazałaś (ciotka z TŻtem), to Dilayla bardzo ładnie napisała na ten temat Zresztą na ciotki nie powinno się zwracać za bardzo uwagi...a TŻ też się nie popisał odpowiedziami

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora