|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:)
Cytat:
Napisane przez Smerfetka22
Hej dziewczyny!!! 
Czy mogę się przyłączyć??  Od pewnego czasu podczytuję różne wątki i blogi dot. pielęgnacji włosów. Staram się dbać o moje włosy maksymalnie.
Na początek chciałabym się Was poradzić. Czy możecie polecić mi dobrą, prostą w składzie odżywkę w sprayu?? Składy u mnie kuleją i jak idę do drogerii to nie bardzo kumam o co tam chodzi 
|
Rozrób se odżywkę b/s z wodą (Potters albo Joannę Naturię polecam), chyba, że potrzebujesz silikonów, to już dziewczyny podały Ci propozycje.
Cytat:
Napisane przez Smerfetka22
No własnie i tu jest problem.Próbowałam różnych metod olejowania: na suche,na mokre, kąpiel, na zwykłą odżywkę. I za każdym razem to był jeden wielki koszmarek. Mnóstwo włosów zostawało mi na rękach, a po całym rytuale mycia włosy były nadal beznadziejne. No i wpadła mi w oczy odzywka GlissKur, kupiłam ją dawno temu do rozczesywania włosów a później rzuciłam w kąt. Postanowiłam ją jakoś zużyć, więc zaczęłam psikać suche włosy przed olejowaniem. Efekt jest taki, że włosy mi się nie placzą, olej ładnie się rozprowadza, na rekach zostają może dwa włoski. Zdaje sobie sprawę, że to silikony  ,dlatego przyszłam po poradę do Was ...
Fakt, nie próbowałam jeszcze rozrobienia odzywki w wodzie i uzycia jej jako psikacza ....To jest myśl  Dzięki
|
Jakie oleje stosujesz?
Cytat:
Napisane przez MesaVerde
Dzięki wielkie  Teraz będę na wszystko przewrażliwiona  Chociaż wciąż mnie zastanawiają te rybki dermogala, w końcu mają wit. A.
|
Witamina A to nie wojownik Sparty, nie przeniknie Ci do krwiobiegu przez skórę 
Gratulować? 
Cytat:
Napisane przez Milva2020
Byłam dzisiaj we fryzjerskim ale dorwałam tylko stapiza (fajny zapaszek  ). Scandic również był, ale tylko w litrowym opakowaniu, więc nie brałam, bo nie wiadomo jak się to to sprawdzi na moich włosach, w przyszłym tygodniu polecę sprawdzić czy już mają małe opakowania
tak się zastanawiam, chyba mogę sobie tym kremować włosy? Wydaje mi się, że nie ma przeciwwskazań ale wolę się upewnić  Wątpię, że przed datą końca ważności zdążę zużyć to na twarz
Aqua, Grape Seed Oil, Sunflower Oil, Argania Spinosa Oil/Argania Spinosa Kernel Oil, Glycerin, Carbomer, Cranberry Extract, Aloe Extract, Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20, Collagen, Elastin, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Triethanoloamine, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Tocopherol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Alcohol, Parfum, Annatto.
(Apis, żurawinowa witalność)
|
Dawaj, dawaj na włosy!
Ogólnie jestem załamana i szczęśliwa zarazem - nie jestem chora na to, czego najbardziej się bałam, ale nadal nie wiem, co mi jest A krew płynie, anemia puka do drzwi...
|