Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-20, 17:30   #483
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:)

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Któraż może wie, gdzie w Gdańsku mogę ją kupić?
w sumie nigdy nie zwracałam uwagi, ale jak gdzieś zobaczę, to dam ci znać aż taka dobra ta odżywka?
to ta? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ladzajaca.html

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Milva2020 Pokaż wiadomość
Ja teraz też dodaję sobie do maski po łyżeczce. A w kwietniu i maju kładłam na włosy i skalp Kalpi Tone i Make, rozrobione w naparze z kawy i z łyżeczką vatiki kokosowej. Trzymałam to około godziny i pół godziny spłukiwałam koszmar coś takiego wypłukać z włosów... wreszcie się wycwaniłam i po wstępnym potraktowaniu wodą, wmasowywałam odżywkę, dawała poślizg i łatwo się te zioła wymywały Włosy za to dostały mega kopa , bo rosły szybko i trochę się przyciemniły (stosowałam 1-2 razy na tydzień). A potem stało się coś dziwnego - zrobiłam płukankę z l-cysteiny i cały ręcznik po wytarciu włosów był upaprany na brązowo, a włosy znowu lekko pojaśniały (nigdy nie farbowałam włosów) wściekłam się i oddałam smroda koleżance. Ale dalej jestem ciekawa dlaczego l-cysteina tak wypłukująco zadziałała, wie ktoś??
Makę też chciałabym wypróbować
a z tą l-cysteiną ciekawe..
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora