2012-10-23, 12:57
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Napisane przez szklanka19
Laurka ja też najprawdopodobniej idę do Bonifratrów także się może spotkamy  A swoją drogą ponoć ciężko u nich ostatnio doprosić się o znieczulenie bo nigdy anestezjologa nie ma. Czytałam, że wszystko przez to, że mają bardzo duże obłożenie i lecą z porodami taśmowo. Ale to wiadomo, okaże się w praktyce  No i fajne u nich to, że tata może być dłużej, nie tylko w godzinach odwiedzin 
|
W wielu szpitalach taka jest praktyka 
Cytat:
Napisane przez ILLUSION
U mnie w szkole rodzenia położna, która niedawno sama rodziła powiedziała że te Belli są beznadziejne i że poleca Tena albo Hartmanna (które bokeh pokazywała). Pokazywała zresztą i wydziałam na własne oczy i na pewno nie kupię Belli. To zwykła wata upchnięta w jakąś fizelinę o kształcie prostokąta. Natomiast tamte dwie były ładnie wyprifilowane i jakościowo bez porównania, ten wkład taki gładki i widac że się nie rozwali po wykonaniu 5 kroków. I takie oddychające mi się wydały w przeciwieństwie do tej Belli.
U mnie w SR jak najbardziej pokazywały pozycje wertykalne i zachęcały żeby z nich korzystać bo wtedy maluch łądnie wpasowuje się w kanał rodny. No ale uprzedzaly też że w szpitalach to wszyscy by chcieli żeby położyć się na plecach i przeć bo wtedy wszystko widzą dokładniej i jak któras chce inaczej to nie są zbyt chętni 
|
To ja już nie wiem jakie kupię
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37209945]Tzn dziewczyny pozycja leżąca ma duży plus - w takiej najlepiej krocze chronić, bo najdokładniej położna widzi co się dzieje.[/QUOTE]
Ale to nie jest tak, że tkanki się rozciągają nierównomiernie i wtedy łatwiej o pęknięcie niekontrolowane w stronę odbytu? Dlatego położna widzi, że trzeba naciąć. Przy wertykalnej tkanki równomiernie naciągnięte, i nic nie trzeba robić, tylko położna powinna pilnować powolnego, nie gwałtownego wyłaniania się główki.
Ach te dylematy porodowe 
Nie wie ktoś, co jest potrzebne do porodu dla mamy i dziecka u Bonifratrów?
|
|
|