Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 30,40 plus od A do Z cz.3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-24, 13:13   #171
LAPIEL
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Nie no żartowałam Miszka z tym Malczewskim ....
kiedyś gdzieś taki tekst usłyszałam o "Malczewskim w kiblu " .... tak swoją drogą to chyba trochę za drogie są Jego obrazy do WC ...

mam w domu jeden obraz Moniki Kantor ...tak tak Tą z tych Kantorów ... była swego czasu żoną naszego kolegi i mieszkała w naszym mieście .... b. ładny jest i wisi w naszym salonie .

generalnie to ja malarstwem i sztuką się specjalnie nie lubuję
....raz kiedyś jakieś fajne muzeum czemu nie , popatrzeć można ale żeby dawać majątek za obraz i np. wieszać w łazience to nieeee ...

jak byłam w Londynie to byliśmy chyba w Museo del atre albo innym , (tam w kilku muzeach byłam i już nie pamiętam dokładnie )
w każdym razie widzieliśmy "Słoneczniki " i dość zabawne było dla mnie to ,że na podłodze pod tym obrazem mała dziewczynka, ok lat 5-6 malowała kredkami te same słoneczniki wlaśnie ...powiem Wam ,że bardzo dobrze jej to szło , jej obrazek był bardzo podobny do orginału ....wniosek z tego taki ,że jak ktoś ma talent to pikuś namalować takie "Słoneczniki " ......taaa ino trza mieć talenta

a Mona Lisa , którą też powiedzmy "na żywo" w orginale widziałam w Luwrze taka jakaś zezowata mi się wydaje ...z resztą tam są takie tłumy ,że tylko możesz szybko przejść obok tego obrazu ...za dużo nie ma czasu się wpatrzeć ....

Ja też zawsze wywołuję najlepsze fotki i do albumu
tez nie lubię przeglądać zdjęć na kompie ...

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-10-24 o 14:13
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora