2012-10-24, 20:28
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Napisane przez maggie123
ten skunksik jest po prostu czadowy! po wypłacie na pewno go zamawiam i laleczkę Emilkę również miałam w planach.
Zgadzam sie z Gdą, że im mniej bodźców tym lepiej. Mała ma teraz kilka zabawek, książeczek, które widać, że lubi. Reszta schowana. Przyjdzie na nie czas, gdy te się znudzą. Zamierzam je wówczas schować i po jakimś czasie dać i znów będzie miała ubaw bo będą jak nowe
Nie mam pojęcia co to było. Może ten skok? zresztą nieważne.
Dziś spędziłam prawie 2 godziny u fryzjera - oj dziękuję Zuzanie teraz za wczorajszą akcję, bo tak dobrze to mi dawno nie było. Na głowie mam śliczny kolorek, włoski krótsze o jakieś 15 cm a i tak do połowy pleców, tylko jakby ich więcej bo cudnie ścięte. do tego masaż głowy  no i się nagadałam przez caly czas z fryzjerką. Widać moje dziecię kochane domagało się zostania z tatą i chwilki wolnej dla mamy 
|
tez zamierzam tak robic, narazie wiekszosc pochowałam troche tego tak na raz nakupiliśmy bo po prostu tz mial z pracy kase na prezent dla malej i trzeba bylo doniesc fakture do miesiaca po urodzeniu.
pochwal sie fryzurką 
Cytat:
Napisane przez aga_ton
a jaką dajesz?
u nas wczoraj znów atak kolki... mała usnęła po 23 dopiero.
a dziś zauważyłam zaognioną skórę na dupinie, mokre chusteczki wylądowały w koszu (dziadowskie "dzidziuś"  ), od dziś tylko czysta woda i waciki ewentualnie chustki z biedronki.
na szczęście zaczerwienienie blednie. pomógł zielony linomag
jeśli chodzi o karmienie to podaję jej pierś i dokarmiam mm.
w dzień mała jedzie głównie na mieszance bo z piersi zawsze jej mało, płacze i strasznie się złości ale za to w nocy tylko cyc, kilkanaście minut ssania i zasypia.podobno nocny pokarm jest bardziej wartościowy więc może dlatego Lena szybciej się najada 
|
my caly czas na linomagu jedziemy i mala ma piekna skore , jeszcze nie zaliczylismy odparzenia. no i moze tez to ze kapiemy w oliatum, podobno tez pomaga na odparzenia. chusteczki mamy zielonego pampersa.
Cytat:
Napisane przez aga_ton
muszę kupić podgrzewacz bo przygotowywanie na gazie kiepsko mi idzie  najpierw zagotuję wodę, później ją studzę, po czym okazuje się, że jest już całkiem zimna więc grzeję ponownie i znowu dupa, bo za długo grzałam i trzeba ostudzić
ja bym chętnie podała bo mała ma bardzo silny odruch ssania, ale skubanica nie chce żadnego. przerabiałam kilka rodzajów i do tej pory tylko lovi jej podpasował... ale też na 5 minut 
|
ja bez podgrzewacza sobie nie wyobrazam, bo nie wiem jak bym miala do tej tempy ok 40 stopni przygotowywać na czucie. zreszta pomijajac to jest o wiele szybciej. ja robie tak, ze zawsze w dzbanku mam przegotowana wode butelkowo zimna, wlewa potem do butelki wkladam do podgrzewacza i po chwili woda ma odpowiednia temp i moge wsypac mleko. trwa to gora miunte teraz to nawet podgrzewacz i mleko plus butelki napelnione juz woda stawiam przy lozku zeby nie musiec do kuchni chodzic, tym bardziej ze mala jak sie obudzi to natychmiast mleko musi byc, nie ma czasu na gotowanie wody i dostosowywanie temp a podgrzewacz moge ci polecic avent iq, kupilismy uzywany na allegro 
Cytat:
Napisane przez monarika
Cześć dziewczyny!
Jestem na bierząco ale jakoś tak nie mam czasu pisać 
Mała ma coraz dłuższe okresy czuwania w dzień i jak tylko zbiorę się do pisania to zaraz się budzi i już mam poodpisywane
Mam pytanko do kasiam187 ten skunksik jest czaderski  możesz mi napisać jaki mniej więcej on jest duży?? ile ma tak około cm? Dzięki wielkie z góry
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn po cc czy Wasze szwy są też takie czerwone?? Bo mój jest strasznie i nie wiem czy tak ma być czy nie
|
kochana obiecuje ci ze zmierzę jutro, bo niechce mi sie teraz isc do piwnicy po tasme do mierzenia tz bo nie moge znlesc centymetra ale jest takiej sredniej wielkosci, mniejszy od np tej lalki emilki
a i moja rana nie jest czerwona, taki blady róz bym powiedziała...musze zaczac wreszcie smarowac mascia na blizny to pewnie bedzie zupelnie niewidoczna moze twoja sie jeszcze goi...piskasz czym?
przyszła nam mata mała ksiezniczka i kurcze no sama bym sie nia pobawiła
Czas edycji: 2012-10-24 o 20:32
|
|
|