Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koszmarne końcówki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-27, 21:33   #9
Ciasteczko56
Raczkowanie

Dot.: Koszmarne końcówki

Śliczne, śliczne włosy

Rozumiem jednak, że nie lubisz się z falami. Często chcemy na odwrót, proste chcą być zakręcone, a baranki cieszyć się gładką prostą taflą.

Ja na twoim miejscu podcięłabym włosy, porozglądała się za jakimiś fajnymi upięciami, tak aby rzadziej rozpuszczać, a tym samym prostowac wlosy. Na youtube jest duzo pomocnych filmików jak z falowanych, lekko kręconych włosów wyczarować proste, a przynajmniej prostsze i gładsze włosy bez użycia prostownicy. Warto wypróbować płukankę z szałwi. Dużo zalezy od podatnosci wlosow. Wypróbuj je modelować na szczotce, suszarka to zawsze mniejsze zło jak prostownica, przynajmniej moim zdaniem, a nie będziesz musiała tego robić codzień tylko po kazdym myciu. Wypróbuj duże, baardzo duże wałki. Widziałam gdzieś na youtube filmik jak laska wyprostowała na nich włosy, efekt był naprawdę świetny, włosy uniesione i proste. Chętnie sama bym je wypróbowała, ale nie wiem gdzie takowe kupić. Widziałam też na yt inne filmiki, radzę przeglądnać, akurat moze znajdziesz cos dla siebie. Wystarczy wpisac straight hair without straightener / straight hair without heat/ proste włosy bez prostownicy i tak dalej i bum, mnóstwo filmików do obejrzenia.

Być może kiedyś polubisz, pokochasz swoje naturalne włoski
Buziaki, życzę powodzenia
Ciasteczko56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując