Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zamiast pomagać pogarszają stan
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-02-18, 17:26   #1
Cleo02
Przyczajenie

zamiast pomagać pogarszają stan

Ostatnio zauważyłam, że większość balsamów zawiera parabeny. A przecież są to substancje szkodliwe. Na przykład taki metyloparaben nalezy do mutagenów. Istnieje podejrzenie, że parabeny są substancjami rakotwórczymi, że wywołują raka sutka. Zauważyłyście ile balsamów do ciała, również tych służących do masażu zawiera parabeny? Niby mają pomagać, a szkodzą. To samo tyczy się kremów. Taki niby niepozorny glikol, składnik większości kremów. Powoduje rozszerzenie i zatykanie porów. To stwarza niezłe warunki do rozwoju bakterii. Jak można go wsadzać do kremów niby to antybakteryjnych? Chyba oprócz tego, że przeniosłam się na ekożywność przeniosę się też na ekokosmetyki. Na ekożywność przeniosłam się po tym, jak pięknie wyglądająca marchewka spowodowała u mnie uczulenie na całym ciele. Dość mam chemii :/ i jak tu wierzyć producentom... Jak człowiek się nie będzie wręcz uczył skladu kremów, to mu kit wsadzą i jeszcze każą sobie za to słono płacić. Ja wiem, że nie można popadać w paranoję, ale tez nie można tak bezczelnie naciągąć klientów. Alkohol w balsamach nawilżających... phiiii absurd!
Cleo02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując