2012-10-28, 21:44
|
#4
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2005-10
Wiadomości: 1 197
|
Dot.: Fasola zamiast mąki
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;37299732]Podaj, prosze, link do przepisu .[/QUOTE]
Ten wyżej wymieniony to taki mojego pomysłu, z głowy trochę - jeszcze nie próbowałam, bo jestem na etapie szukania dobrej gatunkowo i niedrogiej stewii 
Fasolę "jaś" kupiłam dzisiaj w realu na wagę, kosztuje bodajże ok. 17-18 zł/kg. Kupiłam też konserwową w puszce Real Quality i okazała się być zepsuta, wylądowała w koszu... Nie polecam :/
Tutaj link do przepisu na ciasto kaszubskie z fasoli z konfiturą: link
Zamiast cukru pudru użyłabym stewii. Z lukru bym zrezygnowała całkowicie. Zamiast bułki tartej zwykłej dałabym razową... albo w ogóle. Zamiast konfitury można zrobić po prostu mus z dowolnych owoców, bez dodatku cukru.
Tutaj przepis na ciasto czekoladowe: link
Tylko czekolady bym już nie dodawała, bo te 40 g to już dodatkowe 200-250 kcal. Zamiast cukru wanilinowego i fruktozy - stewia. Reszta jest ok
|
|
|