Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Plotkuja i zrzedza bo uda sie trzesa !!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-10-31, 16:45   #306
Elsay
Zakorzenienie

Dot.: Plotkuja i zrzedza bo uda sie trzesa !!!

Cytat:
Napisane przez nhung Pokaż wiadomość
Hej Kliknęłam w ten wątek przypadkowo, ale z ciekawości spojrzałam na Wasze wzrosty i wagi. Obliczyłam BMI dla kilku przykładów... Wszędzie wyszła niedowaga i wychudzenie Jakoś źle się poczułam przez to...

Przecież np. 51 kg przy 172 cm oznacza nie "niedowagę", ale już "wychudzenie". Ja przy 150 cm ważę tyle samo (50 kg) i jakoś jest mi strasznie głupio przez to teraz Tzn. zawsze trochę było, ale teraz, kiedy zobaczyłam ten wątek na wizażu, gdzie myślałam, że takie rzeczy lądują w "Krzywym Zwierciadle" czuję się wyjątkowo zdołowana.
Jak poparzyć na te wagi to niektóre są może i za niskie, ale zauważ że to są wagi, które dziewczyny wyznaczyły sobie jako końcowe (czyli jeszcze nie osiągnęły tej wagi, może za parę kilogramów zdecydują że już jest okey i nie dojdą nich). A poza tym to niektóre osoby pisały tu, że bardziej niż na utracie kilogramów zależy im na wymodelowaniu sylwetki. Więc nie wydaje mi się, abyśmy od razu musiały wywalać wątek na krzywe zwierciadło.
Ja to na pewno nie mam niedowagi (bo przy wadze 87,8 musiałabym mieć chyba 3 metry wzrostu ) i patrząc po moim odchudzaniu, raczej mi to nie grozi, a jakbym miała zostawić ten wątek nie wiem czy moja motywacja nie odleciałaby razem z nim.
A ty się nie załamuj, bo każdy ma inny typ figury inną budowę itp. Ktoś przy wzroście 160 i wadze 60 kg może wyglądać lepiej niż ktoś o wzroście 170 i takiej samej wadze. Najważniejsze jest żeby się sobie podobać, a nie żeby waga wskazywała taką cyferkę jaką ktoś sobie wyliczył i uznał, że tyle powinno się ważyć.

Edytowane przez Elsay
Czas edycji: 2012-10-31 o 16:47
Elsay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując