2012-11-01, 15:10
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
Cytat:
Napisane przez kocurzyca
Kitowe, ale to akurat trochę propaganda z tymi kitowymi obiektywami. Wiadomo, że każdy służy do czego innego, a uniwersalny jest do niczego. Gdybym kupowała oddzielnie body i obiektywy, to kupiłabym dokładnie to samo wtedy. Bo taki był plan, zeby kupić oddzielnie i akurat jak poszłam kupić to rzucili zestaw. I w zestawie wyszło mi taniej. Za dokładnie ten sam korpus i obiektywy.
Gdybym kupowała teraz to po pierwsze wzięłabym obiektywy VR (wtedy jeszcze takiego cuda nie było) i dokupiłabym jeszcze 35 mm.
Obecnie mam 18-55 mm i 55-200 mm. A korpus Nikon D40x, już prawie antyk. A kuzyn ma Nikona D5000 i bardzo "mądrze" kupił obiektyw 18-200 mm, i tym w żadnych warunkach nie da sie zrobić dobrego zdjęcia. A o zdjęciach z wbudowaną lampą można pomarzyć, bo obiektyw jest takie wielki, ze zasłania światło lampy.
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------
Otako, a jakimi aparatami się bawiłaś?
Na zdjęciu nie widać wyraźnie, ale chyba D60. I czym jeszcze.
|
Ten na zdjęciu to D90 właśnie z obiektywem 35mm. A ten drugi, o ile się nie mylę to był D5000 z jakimś zmiennoogniskowym obiektywem VR. Ale nawet nie pamiętam szczegółów, bo nie zdążyłam się przyjrzeć Po niedzieli sprawdzę dokładnie, bo jeszcze mnie czeka trochę "zabawy".
|