2012-11-02, 15:32
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Napisane przez Anulka_p
Dziękuję dziewczyny za kciuki  Pani doktor od razu kazała mi nie przejmować się plamieniem. Porozmawiałyśmy i uspokoiłam się, ale tylko do momentu zrobienia USG. Powiedziała, że jest mała torbiel na lewym jajniku, ale to nic groźnego, że widzi małą kropeczkę w macicy, ale wcześnie stwierdzić czy to na 100% ciąża. Wszystko do zaakceptowania. Powiedziałam, że przyszłam do niej tak wcześnie z powodu plamienia, ale zdawałam sobie sprawę z tego, że raczej nic nie będzie wtedy widać. I kiedy to powiedziałam Pani doktor zrzedła mina. Powiedziała, że mam wodę w brzuchu. Kazała się ubrać i usiąść. Powiedziała, że mam się nie stresować, bo nic jeszcze nie wiadomo i że przecież coś w macicy widzi, ale że często taka woda w w brzuchu przy pozytywnych testach ciążowych wynika z ciąży pozamacicznej. Przepisała mi luteinę doustnie i dopochwowo i kazała przyjść na kolejne USG za tydzień. Nic jeszcze nie wiadomo. Muszę czekać tydzień, brać leki i na siebie uważać. Boję się. Nie wiem jak wytrzymam ten tydzień. Mam nadzieję, że ta kropeczka w macicy to moja kruszynka, a że woda w brzuchu to nic groźnego. Musze tak myśleć, bo zwariuję.
Ja dziś weszłam w 6 tc i jeszcze nie było to możliwe
|
Skoro weszłaś w 6 tydzień to właśnie jesteś w 5t 1d rozumiem Dlatego wg tych wyliczeń jeszcze nie było serduszka... tak to sobie tłumaczę...
Kochana jak ja byłam w 4 tygodniu tez była tylko mała kropeczka (ja jej nie widziałam gin mówiła, że jest)... Ta woda brzmi dziwnie, ale dostałaś leki więc mam nadzieję, że wszystko będzie w najlepszym porządku a za tydzień będziesz najszczęśliwszą i najspokojniejszą kobietą na świecie!
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------
Cytat:
Napisane przez katarzyniak
Hm , mam wizytę 19 listopada, (wg d.c. będzie to 7 tydzień i 1 d). , owulacja myślę, że gdzieś ok 15 października była, mój ginekolog ma dość dobry sprzęt, myślicie że powinno już coś widać?  boję się...
|
Na wątku majowo czerwcowym koleżanka była jeśli się nie mylę w 5t 6d i widziała serduszko, tylko jej z USG wyszło, że ciąża jest kilka dni starsza więc owulkę miała wcześniej...
Wydaje mi się, że w u Ciebie powinno już być widać, ale ja jestem tylko laikiem
|
|
|