Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 15:32   #118
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za kciuki Pani doktor od razu kazała mi nie przejmować się plamieniem. Porozmawiałyśmy i uspokoiłam się, ale tylko do momentu zrobienia USG. Powiedziała, że jest mała torbiel na lewym jajniku, ale to nic groźnego, że widzi małą kropeczkę w macicy, ale wcześnie stwierdzić czy to na 100% ciąża. Wszystko do zaakceptowania. Powiedziałam, że przyszłam do niej tak wcześnie z powodu plamienia, ale zdawałam sobie sprawę z tego, że raczej nic nie będzie wtedy widać. I kiedy to powiedziałam Pani doktor zrzedła mina. Powiedziała, że mam wodę w brzuchu. Kazała się ubrać i usiąść. Powiedziała, że mam się nie stresować, bo nic jeszcze nie wiadomo i że przecież coś w macicy widzi, ale że często taka woda w w brzuchu przy pozytywnych testach ciążowych wynika z ciąży pozamacicznej. Przepisała mi luteinę doustnie i dopochwowo i kazała przyjść na kolejne USG za tydzień. Nic jeszcze nie wiadomo. Muszę czekać tydzień, brać leki i na siebie uważać. Boję się. Nie wiem jak wytrzymam ten tydzień. Mam nadzieję, że ta kropeczka w macicy to moja kruszynka, a że woda w brzuchu to nic groźnego. Musze tak myśleć, bo zwariuję.

Ja dziś weszłam w 6 tc i jeszcze nie było to możliwe
Skoro weszłaś w 6 tydzień to właśnie jesteś w 5t 1d rozumiem Dlatego wg tych wyliczeń jeszcze nie było serduszka... tak to sobie tłumaczę...

Kochana jak ja byłam w 4 tygodniu tez była tylko mała kropeczka (ja jej nie widziałam gin mówiła, że jest)... Ta woda brzmi dziwnie, ale dostałaś leki więc mam nadzieję, że wszystko będzie w najlepszym porządku a za tydzień będziesz najszczęśliwszą i najspokojniejszą kobietą na świecie!

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Hm , mam wizytę 19 listopada, (wg d.c. będzie to 7 tydzień i 1 d). , owulacja myślę, że gdzieś ok 15 października była, mój ginekolog ma dość dobry sprzęt, myślicie że powinno już coś widać? boję się...
Na wątku majowo czerwcowym koleżanka była jeśli się nie mylę w 5t 6d i widziała serduszko, tylko jej z USG wyszło, że ciąża jest kilka dni starsza więc owulkę miała wcześniej...
Wydaje mi się, że w u Ciebie powinno już być widać, ale ja jestem tylko laikiem
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora