Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - sprzedajacy wysyła wbrew mojej zgody przesyłkę pobraniową
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-03, 10:18   #11
abiblabla
Zakorzenienie

Dot.: sprzedajacy wysyła wbrew mojej zgody przesyłkę pobraniową

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
Cześć,
Mam problem ze sprzedajcym na allegro.
Otóż:31.10 zakupiłam na allegro u pewnego sprzedającego ubrania, (odrazu piszę że nie wybrałam sposobu dostawy, miałam to zrobić dopiero dzisiaj) tak więc zakupiłam, wchodzę na pocztę, a tam się okazuję że sprzedającym podjął za mnie dycyzję i wysłał ubrania paczką pobraniową(!!!) mało tego i co jest zdumiewające w opisie aukcji nie było mowy o wysyłkach pobraniowych.Co w takiej sytuacji mogłabym zrobić? jestem trcohe wkurzona postepowaniem sprzedającego, pierwszy raz z czymś takim się spotykam aby odbierać mi decyzję co do formy wysyłki jak i płatności.Czy jeśli nie odbiorę przesyłki czekjaą mnie jakieś konsekwencję czyt.ostrzeżenie?
P.S dzisiaj miałam wpłacić sprzedającemu na konto pieniądze.Już pomijam fakt że koszta wyysłki pobraniowej są większe niżeli paczką poleconą priorytetową.
Czy ktoś był w takiej sytuacji?
Pozdrawiam!
moim zdaniem powinnaś jak najszybciej napisać do allegro o zaistniałej sytuacji i z zapytaniem co masz robić. dzięki temu w razie niedogadania się ze sprzedającym - ty jesteś "czysta" wobec allegro zgłaszając błąd sprzedającego już na samym początku.
moim zdaniem nie powinnaś jej odbierac dopóki sprzedajacy nie odda ci różnicy w cenie

ale przede wszystkim: czy jesteś pewna że paczka czekająca na ciebie na poczcie jest od tego sprzedającego? sprawdziłaś adres nadawcy? może to zupełnie inna przesyłka o ktorej np zapomniałaś bo jest spóźniona miesiąc?...

Edytowane przez abiblabla
Czas edycji: 2012-11-03 o 10:19
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując